Φωτιά στη Χαλκιδική: Οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας

0

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, καθώς από το πρωί μαίνεται φωτιά σε πευκοδάσος.

Στην περιοχή της Χαλκιδικής βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

«Η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Τα εναέρια μέσα αυτή την ώρα έχουν απομακρυνθεί για να πραγματοποιήσουν ανεφοδιασμό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Η φωτιά, όπως ανέφερε η κ. Χαλκιά, εκδηλώθηκε από πτώση κεραυνού σε πευκοδάσος σήμερα το πρωί και οι συνθήκες είναι δύσκολες, καθώς οι άνεμοι έχουν αρχίσει να εντείνονται. Στην περιοχή υπάρχουν κατοικίες, αλλά δεν απειλούνται από την πυρκαγιά, σημείωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας, συμμετέχουν 51 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα.

Καλύτερη είναι η εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στη Φούρκα Κασσάνδρας, όπου επίσης εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Στην κατάσβεση των πυρκαγιών από αέρος επιχειρούν συνολικά δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγη