Τουρισμός για όλους: Σήμερα η κλήρωση για τα voucher των 150 ευρώ

0

Την Τρίτη (26.7), εκτός απροόπτου, αναμένεται να διεξαχθεί στο υπουργείο Τουρισμού η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» από την οποία θα προκύψουν οι 200.000 δικαιούχοι που θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα γίνει τις επόμενες ώρες στο υπουργείο Τουρισμού. Πρόκειται για επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής σε ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα (voucher) στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Τονίζεται πως το πρόγραμμα καλύπτει αποκλειστικά την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής, ωστόσο δεν καλύπτει τις τοπικές μετακινήσεις, ούτε τις δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης. Τα χρήματα για τις υπηρεσίες διαμονής θα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο στους παρόχους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • Πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€
  • Οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€
  • Το ποσό προσαυξάνεται για κάθε παιδί
  • Τα ποσά των voucher
  • H επιδότηση ανά δικαιούχο θα είναι στα 150 ευρώ
  • Για ΑμεΑ ανέρχεται στα 200 ευρώ

Διπλάσιοι δικαιούχοι

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος με απόφαση του πρωθυπουργού το πρόγραμμα ενισχύθηκε με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ – από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά – και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000 (δηλαδή 200.000 επιπλέον κουπόνια).

Όσοι λοιπόν δεν πάρουν το voucher των 150 ευρώ στην πρώτη φάση, τότε θα διεκδικήσουν ένα από τα υπόλοιπα 200.000 επιπλέον voucher τα οποία θα μπορούν να εξαργυρώσουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

To άρθρο Τουρισμός για όλους: Σήμερα η κλήρωση για τα voucher των 150 ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη