ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Δήμος Κορινθίων θα παρεμβαίνει στην άσκοπη κατανάλωση του νερού

Ο Δήμος Κορινθίων θα παρεμβαίνει στην άσκοπη κατανάλωση του νερού

Με προσωπικό του μήνυμα ο Δήμαρχος Κορινθίων και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου, θέτει όρια στην κατανάλωση του νερού από τους δημότες του σε μια απόφαση που μπορεί να εξηγηθεί δεδομένης της έλλειψης νερού που παρατηρείται σε αρκετούς Δήμους στη Πελοπόννησο.

Ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα επεμβαίνουν όταν παρατηρούνται φαινόμενα υπερκατανάλωσης νερού στους μετρητές.

Εκ πρώτης όψεως, του να περιορίζει μια Δημοτική Επιχείρηση που προΐσταται ο Δήμαρχος, το νερό που καταναλώνει ένα νοικοκυριό δεν είναι μια δημοφιλής πράξη. Από την άλλη πλευρά, μια τέτοια ενέργεια που δεν είναι δημοφιλής θα πρέπει να αντισταθμίζεται από ισχυρά επιχειρήματα. Ένα από αυτά τα επιχειρήματα είναι η παραδοχή του Δημάρχου Κορινθίων πως είμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα λειψυδρίας. Ακόμη ένα επιχείρημα είναι, πως οι υπερκαταναλώσεις θα μειώσουν τα αποθέματα νερού και εκεί που κανένας δεν θα διψούσε με συνετή χρήση του πολύτιμου αγαθού, πλέον θα υπάρξουν αναγκαστικές διακοπές υδροδοτήσεων.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος

Ο Δήμαρχος Κορινθίων μεταξύ άλλων στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα υποστήριξε:

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, όπως θα γνωρίζετε, όχι μόνο η Κόρινθος αλλά και όλη η χώρα αλλά και παγκόσμια, υπάρχει ζήτημα επάρκειας νερού. Η πιθανότητα λειψυδρίας είναι ορατή αν δεν προσέξουμε. Η κλιματική αλλαγή μας επιβάλλει να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε αποθέματα νερού σε περίπτωση που περιοριστεί το νερό. Θέλω να απευθύνω έκκληση σε όλους να περιοριστεί η άσκοπη χρήση του νερού. Η ΔΕΥΑΚ παρέχει πόσιμο νερό που προορίζεται και μόνο για αυτό το σκοπό. Δεν είναι νερό που μπορεί να χρησιμοποιείται για πότισμα κτημάτων και κήπων.

Όπου παρατηρηθεί υπερβολική κατανάλωση εκεί θα παρέμβουμε και θα κόψουμε το νερό. Σε άλλες περιπτώσεις θα αυξήσουμε το τιμολόγιο. Κάτι οφείλουμε να κάνουμε, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο νερό για όλους τώρα αλλά και στο μέλλον. Νιώθω ως Δήμαρχος την υποχρέωση να προστατεύσω την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ημερών, αλλά και να προσπαθήσω με κάθε τρόπο να ενημερώσω και εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα προστασίας του πολύτιμου αγαθού που είναι για όλους και αυτό πράττω και σήμερα, ελπίζοντας να γίνει κατανοητό για να μην αναγκαστώ να λάβω μέτρα όπως εκείνα που σας περιέγραψα».


Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
9,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή Άρθρα