Επτά χρόνια μετά, το Γυμνάσιο στις Ερυθρές θα λειτουργήσει και πάλι

0

Το 2015 το Γυμνάσιο στις Ερυθρές του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης, κρίθηκε ακατάλληλο λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας. Επτά χρόνια μετά οι διαδικασίες για την οριστική του αποκατάσταση ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Ένα κλειστό εδώ και 7 χρόνια Γυμνάσιο στις Ερυθρές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης, πρόκειται να αποκατασταθεί άμεσα. Πριν λίγες ημέρες εξασφαλίστηκε η άδεια εργασιών στο Γυμνάσιο Ερυθρών για την άρση επικινδυνότητας και την επαναλειτουργία του, ενώ εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης.

Με γρήγορους ρυθμούς «έτρεξαν» οι εξελίξεις στο θέμα, καθώς μετά την έκδοση της οικοδομικής αδείας για την επισκευή και την άρση επικινδυνότητας, υπεγράφη από την Περιφέρεια Αττικής η σχετική χρηματοδότηση για τις εργασίες αποκατάστασης ύψους 1.239.000 ευρώ. Η σχετική πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος βρέθηκαν στις Ερυθρές, όπου τους υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Ε. Στάθη, επισκέφθηκαν το υφιστάμενο κτίριο και τόνισαν ότι οι εργασίες θα προχωρήσουν τάχιστα ώστε η σχολική εγκατάσταση να τεθεί ξανά σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της Ένταξης της Πράξης, υπογράμμισε ότι σήμερα δίδεται λύση σε ένα προβλήματα που ταλαιπωρεί τις Ερυθρές από το 2015.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή