Στον Άρειο Πάγο προσέφυγαν δυο ΜΚΟ καταγγέλλοντας επαναπροώθηση 50 Σύρων στην Τουρκία

0

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν αναφορά σήμερα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και HumanRights360.

Οι δύο οργανώσεις ζήτησαν τη διάσωση 50 Σύρων, μεταξύ των οποίων, τριών εγκύων γυναικών, δώδεκα παιδιών και μιας υπέργηρης γυναίκας, που όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στη νησίδα του ποταμού Έβρου παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) να τους παρασχεθεί βοήθεια και να μην απομακρυνθούν από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες οργανώσεις ωστόσο, οι Σύροι «επαναπροωθήθηκαν μία μέρα πριν εκπνεύσει η διορία των ασφαλιστικών μέτρων από το ΕΔΔΑ και τη στιγμή που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημερωνόταν για τη σχετική υπόθεση».

Επείγουσα έκκληση για τη διάσωση των εγκλωβισμένων Σύρων έκανε και η Διεθνής Αμνηστία, προχωρώντας σε συλλογή υπογραφών για να κατατεθούν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

To άρθρο Στον Άρειο Πάγο προσέφυγαν δυο ΜΚΟ καταγγέλλοντας επαναπροώθηση 50 Σύρων στην Τουρκία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη