ΣΥΡΙΖΑ για μήνυση Ανδρουλάκη: Αναμένουμε εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη

0

Στην μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος κατήγγειλε προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου από το λογισμικό Predator που επιβεβαιώθηκε σε σχετική έρευνα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο «για ακόμη ένα περιστατικό παράνομης παρακολούθησης το τελευταίο διάστημα», σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά είναι «εις βάρος αρχηγού κόμματος».

Διαβάστε επίσης: Μηνυτήρια αναφορά Ν. Ανδρουλάκη – Κακόβουλο λογισμικό στο τηλέφωνο του

«Ο Μητσοτάκης να σταματήσει τις υπεκφυγές»

«Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει τις υπεκφυγές γιατί όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στη χώρα όσο αυτός κυβερνάει» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Παρακολουθήσεις, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων. Κατρακύλα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Τώρα και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών. Και να δούμε τι άλλο θα προκύψει» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναμένουμε εξηγήσεις»

«Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του Κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας. Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τυχαίο;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πώς εντόπισε ο Αναδρουλάκης το παράνομο λογισμικό

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά από την αποκάλυψη των σκανδάλων παρακολούθησης με το λογισμικό «Πήγασος», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε μία Ειδική Υπηρεσία, μέσω της οποίας οι Ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να ελέγχουν τις τηλεφωνικές τους συσκευές για τυχόν μολύνσεις από παράνομα λογισμικά παρακολούθησης.

Στις 28 Ιουνίου 2022, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε χρήση αυτής της υπηρεσίας του Κοινοβουλίου για προληπτικούς λόγους. Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στην συσκευή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.


Πηγή