Στα Βατερά Λέσβου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – «Θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους»

0

Kλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστο Σπίρτζη, τον βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού και στελέχη της τοπικής Νομαρχιακής, επισκέφτηκαν την περιοχή των Βατερών στην Λέσβο που υπέφερε από τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με το δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργο Ντίνο, αυτοδιοικητικούς της περιοχής καθώς και κατοίκους της Λέσβου.

Στη συνέχεια, τα μέλη του κλιμακίου επισκέφτηκαν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και συνομίλησαν με τους πληγέντες. Έγινε καταγραφή των προβλημάτων και των αιτημάτων τους ενώ η επικοινωνία μαζί τους δεν θα σταματήσει αλλά θα είναι διαρκής, όπως τόνισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη

«Συναντήσαμε τους κατοίκους των Βατερών, πολίτες που έχουν πληγεί από την πρόσφατη καταστροφή και θεσμικούς φορείς της περιοχής. Είμαστε στο πλευρό τους, έχουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους», δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο της επίσκεψης.

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα πιέσουμε και την κυβέρνηση και όλους τους φορείς προκειμένου να συνδράμουν και τους επιχειρηματίες και τους αγρότες και, βέβαια, τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους», υπογράμμισε ο Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «τεράστια κενά που υπήρξαν και υπάρχουν τόσο στη χρηματοδότηση που θα έπρεπε να είχε δοθεί για πρόληψη και δεν δόθηκε, όσο και στη φάση της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και τη φάση της αποκατάστασης».

«Δεν πρέπει και οι κάτοικοι των Βατερών να βιώσουν αυτά που βιώνουν οι πληγέντες συμπολίτες μας από τις περσινές πυρκαγιές (για τους οποίους) δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως η επίσκεψη «δεν έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, θέλουμε να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, όχι σε κλειστά γραφεία, και να μας πουν οι πληγέντες από πρώτο χέρι τα προβλήματα που βιώνουν προκειμένου να τους στηρίξουμε».

«Να δώσω συγχαρητήρια στο βουλευτή μας, τον Γιάννη Μπουρνού που όλες τις ημέρες της πυρκαγιάς ήταν εδώ, δίπλα στους πολίτες και τους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη και έσωσαν με τις προσπάθειές τους πολλά σπίτια. Συγχαρητήρια και στους τοπικούς πυροσβέστες που με λίγα μέσα και με λιγοστό προσωπικό υπερέβαλαν εαυτόν», κατέληξε ο Χρήστος Σπίρτζης.

To άρθρο Στα Βατερά Λέσβου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – «Θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη