Η «Superior Air» απαντά στις καταγγελίες του φίλου του Τζακ που διαμελίστηκε από τον έλικα ελικοπτέρου της

0

Ανακοίνωση για το δυστύχημα με ελικόπτερο της στα Σπάτα εξέδωσε η εταιρεία “Superior Air”.

Υπενθυμίζουμε ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της 25ης Ιουλίου, όταν ο 22χρονος Βρετανός, Τζακ Φέντον διαμελίστηκε από τον έλικα. Απαντώτας στις καταγγελίες που έκανε φίλος του αδικοχαμένου νεαρού, ο οποίος επέβαινε μαζί του στο ελικόπτερο, η εταιρεία τονίζει ότι εφαρμόστηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και είχε γίνει αναλυτική ενημέρωση στους επιβάτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Superior Air” για το ελικόπτερο:

“Η πτητική δραστηριότητα της εταιρείας μας, από το έτος 2004 έως και σήμερα, έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών το οποίο, εκτός από τη μεταφορά προσώπων, περιλαμβάνει έργα όπως αεροδιακομιδή ασθενών και αεροφωτογραφήσεις, χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό ατύχημα. Παραλλήλως, είμαστε πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και εξέτασης χειριστών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έχοντας εκπαιδεύσει παραπάνω από 350 πιλότους, οι οποίοι παρέχουν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο.

Τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του Jack Fenton πριν τον φρικιαστικό θάνατο

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν της 25.7.2022, η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης.

Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων”.

To άρθρο Η «Superior Air» απαντά στις καταγγελίες του φίλου του Τζακ που διαμελίστηκε από τον έλικα ελικοπτέρου της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη