Γιώργος Ματαράγκας: Η σεξουαλική από έναν ζαχαροπλάστη στα Εξάρχεια

0

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε ο ηθοποιός Γιώργος Ματαράγκας, ο οποίος μίλησε για τις οικονομικές του απολαβές από το θέατρο αλλά και για το κίνημα metoo.

Μετά από τα τόσα χρόνια στη μικρή οθόνη, εξασφαλιστήκατε οικονομικά;

Είναι αλήθεια πως πήρα κάποια λεφτά τότε, αλλά όπως τα πήρα, τα έριξα στο θέατρο και καταστράφηκα από αυτό. Έπεσα σε δύσκολες και περίεργες εποχές και δυστυχώς ό,τι είχα βγάλει, πήγε στο θέατρο. Όταν κάνεις επιχειρήσεις, παίρνεις τα ρίσκα… Ωστόσο δεν το μετάνιωσα ποτέ. Δόξα τω Θεώ, δουλεύω και είμαι καλά!

Όταν έσβησαν τα φώτα και σταματήσατε τα καθημερινά γυρίσματα, ζοριστήκατε ψυχολογικά;

Όταν σταμάτησα τα καθημερινά γυρίσματα, ανακουφίστηκα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο αυτό που έκανα τότε. Διάβαζα πάρα πολύ καθημερινά. Να φανταστείς ότι τελείωνα μια σκηνή κι αν μου έλεγε ο σκηνοθέτης να την ξανά κάνουμε, δεν μπορούσα, καθώς δεν θυμόμουν τα λόγια. Ήμουν τόσο κουρασμένος. Μπορεί σε μια μέρα να έλεγα τριάντα σελίδες.

Είχαμε την πρώτη απόφαση της δικαιοσύνης για τη δίκη του Λιγνάδη και είναι ένοχος για δύο βιασμούς. Πιστεύετε πως θα παραδειγματιστούν οι επόμενοι που θα σκεφτούν να κάνουν κάτι ανάλογο;

Όλο αυτό που έγινε με το metoo, ήταν πάρα πολύ καλό. Το ξεκίνησαν οι καλλιτέχνες, αυτοί βγήκαν πάλι μπροστά, παρόλο που σε άλλους χώρους συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα.

Πιστεύω λοιπόν πως θα το σκεφτεί πάρα πολύ ο καθένας που θα περάσει από το μυαλό του να κάνει ανάλογες πράξεις. Ευτυχώς δεν είναι απλό πια. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση αυτό που έγινε με το metoo για όλη την κοινωνία, όχι μόνο για το θέατρο.

Δεν θέλω μόνο να μιλάω για Λιγνάδη και Φιλιππίδη, αλλά για όλη την κοινωνία. Εγώ σε πληροφορώ ότι την πρώτη μου σεξουαλική παρενόχληση την είχα από έναν ζαχαροπλάστη στα Εξάρχεια. Συμβαίνει παντού, δυστυχώς!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
Πηγή