Κωνσταντίνα Κούνεβα σε Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες»

0

Την Κωνσταντίνα Κούνεβα υποδέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ευρωβουλευτή πριν από 14 χρόνια να δέχεται και αυτή την επίθεση με βιτριόλι και όσα λέει συγκλονίζουν.

Κούνεβα και Παλαιοσπύρου έζησαν τον ίδιο εφιάλτη από επίθεση με βιτριόλι και παρά τους αφόρητους πόνους και τα εγκαύματα συνέχισαν την ζωή τους και αποτελούν παράδειγμα δύναμης.

«Είπα απλά στους εργαζομένους τα δικαιώματα τους, το αυτονόητο. Ούτε έκλεψα, ούτε σκότωσα, ούτε έκανα κάποιο σκάνδαλο. Δεν ξέρω γιατί μου έκαναν αυτή την επίθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων η Κούνεβα.

Σχετικά με την περιπέτεια που ξεκίνησε από τότε για την υγεία της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα είπε: «Τα χειρουργεία δεν τελειώνουν. Έχω κάνει πάνω από 40 σίγουρα. Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες. Δεν μπορεί να βοηθήσει κάτι για να σταματήσει το έγκαυμα. Καίει και καταστρέφει. Εκτός από το μέτωπο, όλα τα άλλα είναι μοσχεύματα. Δε μπορώ να καταλάβω από που έρχεται ο ήχος. Έχω χάσει ένα μάτι και το άλλο υπολειτουργεί».

«Εκτός από το μέτωπο, όλα τα άλλα είναι μοσχεύματα. Δε μπορώ να καταλάβω από που έρχεται ο ήχος. Έχω χάσει ένα μάτι και το άλλο υπολειτουργεί. Δύο πράγματα μου δίνανε δύναμη. Το παιδί μου και οι φωνές από την αυλή στο νοσοκομείο. Μαζευόντουσαν εργαζόμενοι και διαδήλωναν για μένα. Άνοιγα τα παράθυρα και τους άκουγα» ανέφερε η Κούνεβα.

Να σημειωθεί η Κούνεβα που διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας τα μεσάνυχτα της 22ης Δεκεμβρίου 2008 όταν επέστρεφε στο σπίτι της δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι. Μάλιστα την υποχρέωσαν να το καταπιεί προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου γράφει γι’ αυτήν: «Η Κωνσταντίνα Κούνεβα παρότι έχει περάσει τα πάνδεινα, είναι ακόμα εδώ, μάχεται και δε σταματάει. Και εμείς τη χειροκροτάμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πηγη