Παναθηναϊκός: Έτσι έκλεισε ο Σπόραρ – Ποιο ήταν το αρχικό πλάνο

0

Πώς πείστηκε ο Παναθηναϊκός να δώσει το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του επί Γιάννη Αλαφούζου για τη μεταγραφή του Αντράζ Σποράρ

Ο Παναθηναϊκός τίναξε την μπάνκα στον αέρα και έκανε δικό του τον Αντράζ Σπόραρ. Από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαριστεί πως το φετινό καλοκαίρι θα τρυπήσει το ταβάνι του για τον επιθετικό σε επίπεδο απολαβών. Τελικά αποφάσισε να το κάνει και για τα χρήματα που δόθηκαν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αρχικά το τελευταίο δεν ήταν μέρος του πλάνου. Ο Παναθηναϊκός είχε λοκάρει εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα τον Σλοβένο επιθετικό. Οι επαφές μαζί του είχαν προχωρήσει αρκετά. Τουλάχιστον δέκα μέρες πριν είχε φανεί πως υπάρχει ταύτιση απόψεων με τον παίκτη. Εκείνος ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και είχε ψηθεί να ντυθεί στα «πράσινα». Μόνο που του είχε ξεκαθαριστεί πως θα πρέπει να κάνει υπομονή.

Στο «τριφύλλι» είχαν ιεραρχήσει διαφορετικά τις προτεραιότητές τους. Ήθελαν πρώτα να κλείσει ο χαφ και ο εξτρέμ. «Περίμενέ μας» ήταν το μήνυμα που είχαν στείλει προς τον Σπόραρ. Ο λόγος ήταν πως τον Αύγουστο ευελπιστούσαν να αποκτήσουν τον 28χρονο με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς ή έστω με ένα αρκετά χαμηλότερο χρηματικό αντίτιμο από αυτό που τώρα θα δώσουν.

Ωστόσο, σε μία μεταγραφική περίοδο τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγες μέρες. Αλλιώς υπολόγιζε ο Παναθηναϊκός πως θα πήγαινε στα ματς με τη Σλάβια Πράγας. Οι άνθρωποί του θεωρούσαν πως θα έχουν γίνει άλλες δύο κινήσεις και πως αυτό τους επέτρεπε να πάει πιο πίσω η υπόθεση του Σπόραρ. Τσάκισαν διάφορες περιπτώσεις, οι «πράσινοι» θα έχουν σημαντικά κενά στο ρόστερ τους και κάπως έτσι αποφάσισαν να μπουν πιο γερά από τώρα στη μάχη για την απόκτησή του.

Τις τελευταίες μέρες συνέβησαν διάφορα απρόοπτα που ώθησαν τους «πράσινους» στο να χτυπήσουν την πόρτα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να ενημερώσουν πως θέλουν να τον αγοράσουν και μάλιστα άμεσα. Το πόσο επιθυμούσε ο Παναθηναϊκός να τελειώσει άμεσα αυτή η υπόθεση, φάνηκε από το τι στάση κράτησε στις διαπραγματεύσεις. Κάπως έτσι έφτασε το ποσό περίπου στα 3.500.000 ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης.

Υπήρξε και ένας ακόμη μοχλός πίεσης προς την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτό ήταν το ενδιαφέρον του Ερυθρού Αστέρα. Οι Σέρβοι σε πρώτη φάση ενημέρωσαν πως ήθελαν τον παίκτη δανεικό με οψιόν για τον επόμενο χρόνο. Το πακέτο που θα προσέφεραν ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που θα δώσουν τελικά οι Κυπελλούχοι Ελλάδας. Μιλάμε για διαφορά μεγαλύτερη του 1.000.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας η πόρτα δεν έκλεισε. Κατέστη σαφές, όμως, πως τέτοιου είδους προτάσεις θα συζητηθούν μετά τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Ο Παναθηναϊκός με κίνδυνο να χάσει τον παίκτη και να πάει ελλιπέστατος στα πρώτα του επίσημα παιχνίδια για τη νέα σεζόν, ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη οικονομικά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έστειλε και δικό του άνθρωπο στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες. Τελικά με την αρωγή του Αμίρ Ρούζνιτς, του Σλοβένου εκπρόσωπου που έχει και τον Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν, όλα συμφωνήθηκαν και ο Σπόραρ αναμένεται την Παρασκευή (28/7) στην Αθήνα στις 15:15 από Μαδρίτη.

Μια γεύση από τον παίκτη που πήρε ο Παναθηναϊκός


Πηγή