Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυπριακό και προκλήσεις συζήτησαν ξένοι διπλωμάτες και πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Κυπριακό και προκλήσεις συζήτησαν ξένοι διπλωμάτες και πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Το Κυπριακό και η ανάγκη συντονισμού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται είχε στο επίκεντρο της η συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στην Λευκωσία, η πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου με ξένους διπλωμάτες.

Σύμφωνα με το philenews η Αννίτα Δημητρίου συναντήθηκε με τους ξένους πρέσβεις που βρίσκονται στην Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Υπουργείου Εξωτερικών, τηρουμένης της αρχής της διάκρισης των εξουσιών.

Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ: Απογοητευτική η πολιτική διαδικασία στην Κύπρο – Δεν διαφαίνονται προοπτικές

Έμφαση στο συντονισμό

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πτυχές της περαιτέρω αλληλοενημέρωσης και του συντονισμού, προς επίτευξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, προεξάρχουσας της διαφώτισης της διεθνούς κοινότητας σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα.

Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την πρόσθετη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, στην οποία, όπως επισήμανε, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία  και ενημέρωσε τους Κύπριους διπλωμάτες για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο αυτό.

Ανταλλαγή απόψεων για τις προτεραιότητες

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων όσον αφορά σε συγκεκριμένες προτεραιότητες, πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να αναληφθούν προς ενίσχυση της διπλωματικής δραστηριότητας της Δημοκρατίας σε διάφορες χώρες.

Η κα Δημητρίου χαρακτήρισε τη συνάντηση ως εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική και εξέφρασε τη βούλησή της για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της εκατέρωθεν επικοινωνίας.


Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
9,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή Άρθρα