Ολυμπιακός: Γι αυτό δεν έχει φύγει ακόμα ο Μαρτίνς – Τα «θέλω» του, η Θύρα 7, η αποζημίωση και ο Ζάχαβι

0

Πιο απλό περίμεναν άπαντες στον Ολυμπιακό να είναι το θέμα αποχώρησης του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά τελικά υπάρχουν μερικά εμπόδια.

Ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει η συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή είναι η πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με άλλα λόγια, επιθυμία ολόκληρου του οργανισμού του Ολυμπιακού είναι να χωρίσουν οι δύο πλευρές σαν καλοί φίλοι. Μόνο που αυτή η ιστορία δεν είναι απλή και εύκολη.

Το Sportime κατέγραψε τα ζητήματα του Μαρτίνς από τον περασμένο Ιανουάριο. Δηλαδή την ίδια εκείνη περίοδο που ο σύλλογος μιλούσε μαζί του για την επέκταση της συνεργασίας, η οποία και ήρθε τελικής. Ο κύκλος του Πέδρο Μαρτίνς τελείωσε και οι υποψήφιοι διάδοχοί του ήταν αρκετά και από το πάνω ράφι, όπως ο Σλάβεν Μπίλιτς.

Η πρόθεση του Ολυμπιακού είναι δεδομένη και μάλιστα υπάρχει και διάθεση να δοθεί και μεγάλο μέρος από το συμβόλαιο του Πέδρο Μαρτίνς. Δύο ακόμα χρόνια έχει στο συμβόλαιό του ο έμπειρος τεχνικός. Μάλιστα, από την πλευρά των πρωταθλητών Ελλάδας υπήρχε επιμονή να μπει ειδικός όρος στη συνεργασία των δύο πλευρών για ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 4 εκατ. ευρώ σε περίπτωση μετακόμισης σε ομάδα της Premier League.

Αυτές οι απαιτήσεις είναι σχετικό ποιον ευνοούν. Από τη μία είναι καλό να υπάρχει ένα ποσό που να μην εμποδίζει τον κόουτς να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και διασφαλίζει και το club, από την άλλη όταν τα πράγματα πάν στραβά (όπως έγινε τώρα) είναι η ανάγνωση τέτοιων όρων στο… check out είναι περίεργη.

Η αποζημίωση και ο Ζάχαβι

Το ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό θα ήταν να παραιτηθεί ο Πέδρο Μαρτίνς αναλαμβάνοντας την ευθύνη της κακής πορείας, Φυσικά, η διοίκηση θα του κατέβαλλε τουλάχιστον τις μισές αμοιβές από το προβλεπόμενο διετές συμβόλαιο. Θα ήταν καλύτερο και για τον ίδιο και τη φήμη να «έγραφε» σαν παραίτηση η αποχώρησή του από την Ελλάδα και όχι ως απόλυση.

Αυτοί οι ρομαντισμοί είναι για εσωτερική κατανάλωση όμως. Ο Πέδρο Μαρτίνς ανήκει στο πελατολόγιο του Πίνι Ζάχαβι –μάλιστα την περίπτωση του Πορτογάλου κόουτς του Ολυμπιακού τη χειρίζεται ο ανιψιός του, Νιρ – και δουλειά όλων των ατζέντηδων είναι να παίρνουν το μάξιμουμ από μια αποχώρηση! Αυτό σημαίνει αποζημίωση και κομμάτι από τη ρήτρα.

Αυτή είναι η πιο όμορφη πετσέτα θαλάσσης!

Βέβαια, πάντα παίζει ρόλο και το τι θέλει ο «πελάτης», εν προκειμένω ο Πέδρο Μαρτίνς! Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν επιθυμεί να παραιτηθεί, αλλά ο λόγος δεν είναι να αποκομίσει περισσότερα χρήματα, αλλά να συνεχίσει τη δουλειά του. Είναι πεπεισμένος πως θα αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να πάει παρακάτω όμως.

Ολυμπιακός και Μαρτίνς ώρα μηδέν

Η Θύρα 7 ήταν παρούσα στην προπόνηση του Ολυμπιακού την Πέμπτη και συνομίλησε με τον κόουτς. Δεν ήταν εύκολη η συζήτηση, υπήρχε συναισθηματική φόρτιση και αμηχανία για την επόμενη μέρα. Ωστόσο, οι οργανωμένοι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» ξεκαθάρισαν στον Μαρτίνς τον σέβονται απεριόριστα για όσα έχει προσφέρει, αλλά θα πρέπει όλοι να πάνε παρακάτω.

Ο ίδιος πάντως δεν αποχαιρέτισε τους παίκτες στην προπόνηση της Πέμπτης. Παρότι η στάση του σώματος ήταν πρόδηλη ενός ανθρώπου που ξέρει πως θα αποχωρήσει, οι κουβέντες του έλεγαν το ακριβώς αντίθετο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να το κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό και εκτιμούν όλοι πως θα γίνει στο τέλος. Μέσα στην ημέρα…

Αθλητικές ειδήσεις

Ολυμπιακός: Στον αέρα αυτός ο παίκτης!

Ο Κεντέρης για τον Πέδρο Μαρτίνς – «Λατρεύουν να μισούν έναν ήρωα»

Το τερμάτισε η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου!


Πηγή