Η πώληση του Σεμέδο δείχνει την αξία του να έχεις δίκτυο με μεγάλους ατζέντηδες – Μαεστρία Μέντες και Ολυμπιακού

0

Τέχνη είναι, ο Ολυμπιακός την έχει δουλεύοντας με μεγάλα μανατζερικά γραφεία όπως αυτό του Μέντες και το καρπώθηκε με Σεμέδο.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και το τέλος της όλης ιστορίας δεν βρίσκει χαμένους τους Πειραιώτες. Κάθε άλλο. Κάθε μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος, το κάνει και ο Ολυμπιακός, οφείλει να έχει δικό του scouting department αλλά και καλή συνεργασία με τα μεγάλα γραφεία ατζέντηδων. Όπως αυτό του Ζόρζε Μέντες που αυτό το καλοκαίρι λύνει και δένει.

Ο Ολυμπιακός ξόδεψε αρκετά χρήματα για τον Ρούμπεν Σεμέδο και για μια διετία είχε έναν στόπερ πρώτης γραμμής. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με όσα έγιναν. Ο περίεργος χαρακτήρας του και το γενικότερο life style του έπαιξαν ρόλο στο να λογίζεται ξένο σώμα στην ομάδα του Πειραιά. Το να αποχωρήσει με τις συγκεκριμένες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Αρχικά, ο Ζόρζε Μέντες τον υπέγραψε και τον έστειλε στην Πόρτο. Πρώτα πρώτα βέβαια ήταν να πάει εκεί με μεταγραφή. Δεν το κατάφερε, πήγε δανεικός, δεν έπεισε ο Πορτογάλος στόπερ για να παραμείνει. Αν το καλοκαίρι του 2021 ήταν δύσκολο να αποχωρήσει, τότε αυτό του 2022 ήταν ακόμα δυσκολότερα.

Στο παρελθόν είχε εμπλοκή σε επεισόδιο και κατηγορία για οπλοκατοχή. Κατηγορήθηκε για απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης. Αθωώθηκε. Η ρετσινιά, ωστόσο, μένει. Στη συνέχεια έμεινε εκτός, δεν έπαιξε, δεν σταμάτησε να έχει κάποια αντιεπαγγελματικά περιστατικά και πάει λέγοντας. Κι όμως. Ο Ζόρζε Μέντες έκανε το θαύμα του.

Σεμέδο: Στο Κατάρ με ποσά που ζαλίζουν

Το κανάλι με τα Εμιράτα είναι κάτι παραπάνω από ανοικτό. Ο διάσημος ατζέντης, ο μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο για να μην ξεχνιόμαστε, ενεργοποίησε τις διασυνδέσεις του και με τη βοήθεια ενός ακόμα γραφείου πέτυχε διάνα.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποχαιρέτισε τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα λάβει 3,5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη. Ο δε Σεμέδο θα λάβει τρία εκατ. ευρώ το χρόνο στην Αλ Ντουχαΐλ με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών. Με δυο λόγια, η σήμερα βγάζει ένα ποσό της τάξεως των εννιά εκατ. ευρώ. Είπατε τίποτε;

Ας το έχουμε στο νου μας πως ο καλός ατζέντης δεν είναι απαραίτητος μόνο στο να φέρει ένα καλό παίκτη. Αυτό μπορούν να το κάνουν πολλοί. Η μαστοριά φαίνεται στο «after sales». Τόσο στο καλό σενάριο (βλέπε Σα και Ποντένσε), όσο και στο κακό (λέγε με Σεμέδο). Εκεί είναι όλη η μαστοριά…
Πηγή