Η Ρωσία απαγορεύει σε ζευγάρια «μη φιλικών χωρών» να υιοθετήσουν τα παιδιά της

0

Ρώσοι βουλευτές υπέβαλαν σήμερα στην Κάτω Βουλή, του Κοινοβουλίου της χώρας, ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία, από πολίτες «μη φιλικών χωρών».

«Το να στείλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ”μη φιλικές χώρες” είναι ένα πλήγμα για το μέλλον του έθνους», έγραψαν οι συντάκτες του νομοσχεδίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κατάλογος των μη φιλικών χωρών της Ρωσίας διευρύνθηκε αφού πολλά κράτη επέβαλαν κυρώσεις ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Ρωσία: Στο μέλλον θα γίνει άρση αν μία χώρα σταματήσει τις «μη φιλικές ενέργειες»

Το νομοσχέδιο επιτρέπει την άρση των απαγορεύσεων υιοθεσίας στο μέλλον εάν μια δεδομένη χώρα σταματήσει να πραγματοποιεί «μη φιλικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία απαγόρευσε προηγουμένως τις υιοθεσίες από Αμερικανούς πολίτες βάσει του αμφιλεγόμενου νόμου Ντίμα Γιακόβλεφ του 2012, που πήρε την ονομασία του από ένα παιδί από τη Ρωσία, που πέθανε παραμελημένο, λίγο μετά την υιοθεσία του από μια αμερικανική οικογένεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

πηγη