Γρηγόρης Δημητριάδης: Προχωρά σε αγωγές για την υπόθεση των υποκλοπών

0

Αγωγές κατά της Εφημερίδας των Συντακτών, του Reporters United και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη κατέθεσε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνει η «Εφ.Συν.», στα γραφεία της έφτασε αγωγή εναντίον της εφημερίδας μας που ζητάει ανάκληση του δημοσιεύματος της Πέμπτης (04/08/2022: Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator) και αν δεν γίνει αυτό, ο κ. Δημητριάδης αξιώνει αποζημίωση 250.000 ευρώ.

Ανάλογη αγωγή έκανε ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού και στο Reporters United και τους συντάκτες της έρευνας, Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, ζητώντας 150.000 ευρώ αν δεν ανακαλέσουν το δημοσίευμα.

Ο κ. Δημητριάδης ζητάει επίσης από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη 150.000 ευρώ αν δεν αποσύρει από τον λογαριασμό στο Twitter τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε αυτόν και συνδέονται με την υπόθεση των υποκλοπών.

«Η έρευνα θα συνεχιστεί»

Δημοσιογράφοι από το Reporters United σημειώνουν ότι η έρευνα για τις υποκλοπές θα συνεχιστεί.

Ο Χριστόφορος Κάσδαγλης σε ανάρτησή του ενημερώνει για την αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ένας από τους δύο συντάκτες του θέματος «Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator», ο Θοδωρής Χονδρόγιαννος μίλησε στο Κόκκινο 105,5 και τόνισε ότι «η έρευνα θα συνεχιστεί, η αγωγή δεν μας φοβίζει».

Ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για μια «δικαίωση για την έρευνα», συμπληρώνοντας ότι το Μαξίμου θα πρέπει να εξηγήσει για ποιους λόγους επήλθε η παραίτηση του κ. Δημητριάδη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χονδρόγιαννος, «δεν ασχολούμαστε με τον Δημητριάδη ως γγ του πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός που είναι και θείος του πρέπει να εξηγήσει».

Σε σχέση με την αγωγή ξεκαθάρισε ότι δεν φοβίζει τους δημοσιογράφους ούτε πρόκειται να επηρεάσει τη δημοσιογραφική έρευνα. «Ο κ. Δημητριάδης ήταν μέχρι πρότινος σε μια θέση θεσμική. Με δεδομένη την θεσμική θέση ζητήσαμε ευθύνες από εκείνον. Η αγωγή δεν θα μας φοβίσει. Δεν θα επηρεάσει την έρευνα μας», υπογράμμισε.
Πηγή