Ο Δήμος Αμαρουσίου δημιουργεί σχέσεις συνεργασίας με Δήμους της Ευρώπης

0

Με διάθεση εξωστρέφειας ο Δήμος Αμαρουσίου επιδιώκει ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία σε κρίσιμα θέματα, όπως της Πολιτικής Προστασίας, με Δήμους της Ευρώπης.

Συνάντηση εργασίας με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με το Δήμαρχο της πόλης του Sindelfingen Dr. Bernd Vöhringer (Μπερντ Φέριγκερ), στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της επίσκεψης αντιπροσωπείας στη χώρα μας και ειδικότερα στο Μαρούσι.

Μεταξύ των θεμάτων που ανταλλάχθηκαν διεξοδικά απόψεις και εμπειρίες είναι ο τομέας της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και ο τομέας των φυσικών καταστροφών ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι στο Δήμο Αμαρουσίου βρίσκονται σε εξέλιξη: πρώτον, ο μετασχηματισμός και η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, δεύτερον, η εξυπηρέτηση του πολίτη στα ΚΕΠ μέσα από την ενοποίηση του πληροφοριακού συστήματος, τρίτον, η συμμετοχή του Δήμου στο Ταμείο Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τέταρτο, η αναβάθμιση των γνώσεων των υπαλλήλων του Δήμου στους υπολογιστές και στα αντίστοιχα προγράμματα.

Σε αυτά τα τέσσερα εστιάζουμε την προσπάθειά μας και πάνω εκεί θα μπορούσαν να υπάρξουν και οι συνέργειες μας. Επίσης, σημείωσε ότι « ο τομέας της ψηφιοποίησης συνδέεται με τον τομέα των φυσικών καταστροφών, όπως είναι η έγκαιρη ενημέρωση, η συστηματική πρόληψη, αλλά και με τα συστήματα στο πεδίο, ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση, για τα οποία προτείνουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία.

Ο Δήμαρχος του Sindelfingen Dr. Bernd Vöhringer επισήμανε ότι υπάρχουν κοινές προκλήσεις, όπως επίσης και θέματα που θα θέλαμε να εμβαθύνουμε, όπως στο θέμα της αντιμετώπισης καταστροφών.

Θεωρούμε ότι είναι εφικτό να υπάρξει μία εποικοδομητική ανταλλαγή μεταξύ των ειδικών συνεργατών υπό τη μορφή ενός workshop και στον τομέα της ψηφιοποίησης και στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Οι κ.κ. Δήμαρχοι Αμπατζόγλου και Bernd Vöhringer συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των ειδικών συνεργατών και των υπηρεσιακών στελεχών για την περαιτέρω ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, καθώς και επεξεργασία των θεμάτων, ώστε σε μία επόμενη συνάντηση να υπογραφή μνημόνιο συνεργασίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Στη ψηφιακή εποχή η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Μέσα από τη συνέργεια και την ανταλλαγή εμπειριών με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που αντιμετωπίζουν ίδιες προκλήσεις, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε αναβαθμισμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες.»


Πηγή