ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑEE: Στις 30 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας

EE: Στις 30 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν στις 30 Σεπτεμβρίου για να εξετάσουν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχουν στόχο την παροχή βοήθειας σε νοικοκυριά και εταιρείες για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχίας Γιόζεφ Σικέλα.

«Στις 30 Σεπτεμβρίου, θα τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε ο Σικέλα με καταχώρισή του στο Twitter. «Μόλις συγκάλεσα άλλο ένα έκτακτο Συμβούλιο για την Ενέργεια για να συζητήσουμε τις προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών της ενέργειας», πρόσθεσε.

Οι διαφωνίες για το πλαφόν

Η προηγούμενη συνεδρίαση στις 9 Σεπτέμβρη κατέληξε χωρίς συμφωνία καθώς η πλειοψηφία των υπουργών Ενέργειας δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Κομισιόν για επιβολή πλαφόν στην τιμή αποκλειστικά του φυσικού αερίου που εισάγεται από τη Ρωσία.

Οι υπουργοί Ενέργειας του μπλοκ ζητούν από την Κομισιόν να προτείνει επείγουσες παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των τιμών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου τιμών φυσικού αερίου.

Ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία για την μορφή που θα έχει ενδεχόμενο πλαφόν, αν δηλαδή θα αφορά μόνο το ρωσικό αέριο ή συνολικά τις ποσότητες που εισάγονται στο μπλοκ από τρίτες χώρες.

Έχουμε κατεύθυνση

«Μαζί με την Επιτροπή πρέπει να εργαστούμε γρήγορα και να προετοιμάσουμε μια συντονισμένη λύση σε επίπεδο ΕΕ, προκειμένου να μετριαστούν οι υψηλές τιμές της ενέργειας το συντομότερο δυνατό. Δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση και σίγουρα δεν ήταν η τελευταία που κάνουμε» δήλωσε ο Ζοζέφ Σικέλα, υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχίας που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ, μετά την άκαρπη συνεδρίαση στις 9 Σεπτέμβρη.

Για να διασκεδάσει πάντως της εντυπώσεις πρόσθεσε ότι «καταφέραμε όμως να βρούμε μια σαφή κατεύθυνση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τώρα γνωρίζουμε ακριβώς ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
9,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή Άρθρα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com