ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝέες στάσεις λεωφορείων με ενεργειακή αυτονομία στη Νέα Προποντίδα

Νέες στάσεις λεωφορείων με ενεργειακή αυτονομία στη Νέα Προποντίδα

Υπογράφηκε η σύμβαση στη Νέα Προποντίδα για την προμήθεια και εγκατάσταση νέων στάσεων λεωφορείων με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία και αναβάθμιση των στάσεων προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Νέας Προποντίδας» με κόστος 97.029,50 € (78.249,60 € επιπλέον ΦΠΑ 24% 18.779,90 €) που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”.

Η σύμβαση περιλαμβάνει:

• Την προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση και συναρμολόγηση των στεγάστρων στις θέσεις που θα υποδειχθούν. Επισημαίνεται ότι θα προηγηθεί η αποξήλωση των παλιών στεγάστρων, όπου υφίστανται.

• Την επιστέγαση των στεγάστρων.

• Την κατασκευή διαφανών πλαισίων στην οπίσθια όψη από ανθεκτικό υλικό. Επισημαίνεται ότι σε τμήμα της πλάτης θα τοποθετηθεί ειδικό ενσωματωμένο πλαίσιο, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να αναρτώνται πληροφορίες, ανακοινώσεις και χάρτες και στις δύο όψεις για την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού.

• Την τοποθέτηση εξοπλισμού στεγάστρου (ανακλινόμενο καθιστικό, φωτοβολταϊκό πάνελ, φωτισμός led με χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ, πλαίσια αναγραφής ονομασίας της στάσης, πινακίδα της στάσης, κάδος απορριμμάτων, κλπ).

Τα στέγαστρα θα έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή με λειτουργικότητα και προσαρμογή στο περιβάλλον που θα συνδυάζονται με τις σημάνσεις των στάσεων σε ένα αρμονικό σύνολο. Επίσης, θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες από τις καιρικές συνθήκες κατά το χρόνο αναμονής τους και θα εξασφαλίζουν την ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις με εξαίρεση εκείνης, που θα τοποθετηθεί η πινακίδα ανάρτησης πληροφοριών, όπως διαφήμιση ή χάρτης των συγκοινωνιών ή οποιαδήποτε έντυπη πληροφόρηση.

Θα προβλεφθεί, επίσης, χώρος στάθμευσης και ελιγμών για αναπηρικό αμαξίδιο.

Το κάθε στέγαστρο θα διαθέτει κατ’ ελάχιστον 2 θύρες USB για φόρτιση smart συσκευών, ηλεκτρονικό κύκλωμα με επαρκή φωτισμό τεχνολογίας Led και θα εξασφαλίζεται πλήρως η προστασία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης καθώς και η προστασία των επιβατών από το ρεύμα.

Προς τούτο, θα κατατεθεί σχέδιο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Επίσης, θα διαθέτει ενεργειακή αυτονομία επαρκή για τη λειτουργία του φωτισμού και της φόρτισης των smart συσκευών.

Θα κατατεθεί νέα μελέτη για την επάρκεια της ενεργειακής αυτονομίας.


Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
9,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή Άρθρα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com