Ιατρική Σχολή Αθηνών: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η δωρεά του σώματος του Κώστα Καζάκου

0

Ως μια πράξη υψηλού συμβολισμού χαρακτήρισε η Ιατρική Σχολή Αθηνών την απόφαση του Κώστα Καζάκου, που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 87 ετών, να δωρίσει το σώμα του στην εκπαίδευση των φοιτητών.

Συγκεκριμένα, η Ιατρική Σχολή Αθηνών αναφέρει πως η απόφαση του Κώστα Καζάκου να δωρίσει το σώμα του για την εκπαίδευση των φοιτητών «εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη και την εκτίμησή του στο έργο και την προσφορά της Ιατρικής σχολής στον Άνθρωπο» είναι μια κίνηση «υψηλού συμβολισμού».

Σε ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει ότι «τον τιμά όχι μόνο για την καλλιτεχνική αλλά και για τη μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά του», σημειώνει ότι με την τελευταία του επιθυμία «ο μεγάλος ηθοποιός και εξαιρετικός άνθρωπος» «επιβεβαιώνει την πίστη του στην επιστήμη και στα ιδεώδη της Ιατρικής Σχολής».

Τέλος, η Ιατρική Σχολή εκφράζει τις ευχαριστίες και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος και ο αναπληρωτής πρόεδρος, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

To άρθρο Ιατρική Σχολή Αθηνών: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η δωρεά του σώματος του Κώστα Καζάκου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη