Όπλα στην Ουκρανία υπόσχεται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ: «Θα μπορούσε να τελειώσει με νίκη για την δημοκρατία»

0

Mε περισσοτερα όπλα και ένα ταμείο στήριξης στην Ουκρανία, βλέπει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ελπίδα για νίκη των Ουκρανών.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να δει την πιθανότητα νίκης της δημοκρατίας στην Ουκρανία και υποσχέθηκε να στείλει περισσότερα όπλα καθώς η χώρα αγωνίζεται να επεκτείνει τα εδαφικά της κέρδη εναντίον της Ρωσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορείτε τώρα να δείτε ότι θα μπορούσε να τελειώσει με νίκη για την ελευθερία και τη δημοκρατία», είπε ο Χάμπεκ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εμπορίου της Ουκρανίας σε συγκέντρωση της G7 στο γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Γερμανία θα συνεχίσει να αποφασίζει ποια όπλα θα παραδώσει σε συζήτηση με τους εταίρους του ΝΑΤΟ, είπε ο Χάμπεκ, προσθέτοντας ότι «μέσα σε αυτή τη διαδικασία, ξέρω ότι θα έρθουν περισσότερα όπλα».

«Χρειαζόμαστε ένα μέσο, ένα ταμείο»

Ο Χάμπεκ είπε ότι ο ίδιος και η Γιούλια Σβιρυντένκο, η οποία επίσης υπηρετεί ως πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, συζήτησαν τρόπους για την παροχή οικονομικής υποστήριξης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Χρειάζονται πολλά χρήματα. Περισσότερα χρήματα από όσα μπορεί να φέρει μόνο το δημόσιο», είπε ο Γερμανός υπουργός. «Χρειαζόμαστε ένα μέσο, ένα ταμείο, με τρόπο που να δημιουργεί μια ισχυρή και σταθερή ευκαιρία για τις εταιρείες να επενδύσουν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το παγκόσμιο ταμείο θα μπορούσε να συγκεντρώσει βοήθεια από ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες και funds, πρόσθεσε.

Η Ουκρανία χρειάζεται 350 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του Κιέβου, είπε ο Χάμπεκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

πηγη