Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: «Δεν πιστεύω ότι αν είχα παιδί με τον Ανδρέα θα με σεβόντουσαν περισσότερο σήμερα»

0

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου φιλοξενήθηκε σήμερα (16.09.2022) στο Πρωινό. Αναφέρθηκε στο θέμα της υπόθεσης των υποκλοπών, στην γνωριμία της με τον Βασιλιά Κάρολο και στις δυσκολίες που περνά ζώντας με 870 ευρώ.

Η Δήμητρα Λιάνη στην συνέντευξή της στο Πρωινό αναφέρθηκε στην δική της εμπειρία με τις παρακολουθήσεις. «Είναι μία παλιά ιστορία αυτή. Θυμάμαι όταν πρωτομπήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε στο υπόγειο μία αίθουσα από την οποία κρέμονταν καλώδια. Ήταν όλη η αίθουσα παρακολουθήσεων.

Ήταν ξηλωμένα καλώδια. Έχει ενδιαφέρον το εξής πως κάποια στιγμή στο μέσο της θητείας του Ανδρέα Παπανδρέου, μαθαίνω ένα πρωινό ότι κυκλοφορούν κασέτες στην Ομόνοια, σε κάποιους περίεργους και ύποπτους κύκλους, με προσωπικές συνομιλίες», είπε.

Στην ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα για το πως θα ήταν η ζωή της αν δεν είχε γνωρίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, η ίδια ανέφερε πως: «Αν δεν είχα γνωρίσει τον Ανδρέα δεν νομίζω ότι η ζωή μου θα ήταν χειρότερη. Με γαλούχισε, με σφράγισε, μου έμαθε την ιστορία της Ελλάδας, μου έμαθε ανθρώπινα πράγματα, επομένως είμαι πολύ ευγνώμων που τον γνώρισα. Πριν τον γνωρίσω ήμουν ένα πασοκοπαίδι».

Υπογράμμισε επίσης, ότι δεν θεωρεί ότι θα την σεβόντουσαν περισσότερο κάποιοι σήμερα, εάν είχε παιδί μαζί του.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τον Νικο Ανδρουλάκη δήλωσε πως: «Πιστεύω ότι ο Ανδρουλάκης είναι λίγος για το ΠΑΣΟΚ. Τα “παιδιά” του Σημίτη δεν ακολουθούν τη γραμμή του Ανδρέα. Τον επικαλούνται για τις ψήφους.

Ιδιαίτερη ήταν η απάντησή της όταν ρωτήθηκε για την σημερινή οικονομική της κατάσταση. «Είναι δύσκολα. Άστο… Το έχουμε πει πολλές φορές, είναι πολύ δύσκολα. Εξακολουθώ να έχω αυτόν τον ελάχιστο μισθό των 870 ευρώ. Η μισή σύνταξη έχει κοπεί γιατί την παίρνει η γνωστή κόρη Σουηδέζα, η οποία ζει στη Σουηδία και έχει απ’ όλα τα καλά. Εργάζεται, ζει με έναν άνδρα, έχει παιδί και παίρνει τη σύνταξη», είπε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

Με αφορμή τον θάνατό της Ειρήνης Παπά, αναφέρθηκε και στην φιλία τους και σε ένα περιστατικό που θυμάται από εκείνη και την γενναιοδωρία της. «Η Ειρήνη μου στάθηκε στα δύσκολα». Είμαι στο Ωνάσειο. Ο Ανδρέας είναι σε καταστολή. Είμαι μόνη, παλεύω με τα θηρία. Μου ξεσκίζουν όλοι τις σάρκες γιατί όλοι κάτι θέλουν και παραμονή πρωτοχρονιάς χτυπάει το κινητό μου και ακούω μια φωνή που λέει τα κάλαντα, από τις Αζόρες νομίζω και είναι η Ειρήνη και συγκινούμαι. Μου λέει “σκέφτομαι ότι κανείς δεν σου έχει πει τα κάλαντα και σε παίρνω να στο πω”. Αυτή ήταν η Ειρήνη. Τέτοιου είδους άνθρωποι δεν υπάρχουν στον πολιτικό περίγυρο».

Τέλος, μίλησε και για την γνωριμία της με τον Πρίγκιπα Κάρολο και την… φιλική του συμπεριφορά που «ενόχλησε» τον Ανδρέα. «Γνωριστήκαμε μία φορά» είπε ενώ είδε μια φωτογραφία που βρίσκονται οι τρεις τους στην πολιτική κηδεία του Βίλλι Μπράντ, στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

«Ο Κάρολος μου έχει πιάσει την κουβέντα εκεί. Ο Ανδρέας έχει ένα ύφος έτσι λίγο περίεργο. Ο Κάρολος είναι εγκάρδιος μαζί μου, με ρωτάει πράγματα απλά που θα ρωτούσε ένας κοινός άνθρωπος όπως που μένετε, πότε ήρθατε. Και ξαφνικά μου λέει ο Ανδρέας “μμμ σε λίγο θα σου ζητήσει να πάτε και για καφέ”» ανέφερε γελώντας.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγη