Πύργος: Ανοίγουν μεγάλες τρύπες σε πεύκα για να τα ξεράνουν

0

«Τέλος στις δολιοφθορές κατά της Δημοτικής περιουσίας» υπόσχεται ο Δήμος Πύργου με αφορμή πρόσφατα περιστατικά καταστροφής σε πεύκα μεγάλης ηλικίας αλλά και σε συστήματα αυτόματου ποτίσματος.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε κατ’ αγνώστων, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Πύργου Μαρίνος Αχτύπης, έπειτα από τις άσχημες διαπιστώσεις, σε Επαρχείο και οδό Πατρών, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου και προσθέτει:

«Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, διαπιστώθηκε μία νέα απαράδεκτη ενέργεια δολιοφθοράς από αγνώστους σε μεγάλης ηλικίας πεύκο που βρίσκεται στο ευρύτερο χώρο του Επαρχείου στον Πύργο.

Κάποιοι οι οποίοι είχαν πρόθεση να το ξεράνουν, προσπάθησαν να ανοίξουν τρύπες μεγάλου διαμετρήματος, στον κορμό του δέντρου.

Η κινητοποίηση των αρμοδίων Υπηρεσιών (Δήμος, Δ/νση Πρασίνου, Δημοτική Αστυνομία, Δασαρχείο και Αστυνομία) ήταν άμεση.

Ο Αντιδήμαρχος Πυργου τόνισε πως θα είναι αντιμέτωποι με το νόμο κάθε μορφής παραβάτες που δεν σέβονται τον Δήμο και καταστρέφουν.

Έχει επίσης παρατηρηθεί συστηματική καταστροφή του συστήματος ποτίσματος στην είσοδο της πόλης στην περιοχή Σταδίου.

Ο Δήμος μάλιστα απευθύνει και έκκληση προς τους πολίτες: «Παρακαλούμε τους Δημότες, να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί για τυχόν άλλες τέτοιες ενέργειες και σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι, να ειδοποιήσουν αμέσως την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πύργου ή την Αστυνομία.

Ως ενεργοί πολίτες οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον μας και ο Δήμος μας ο οποίος δαπανά κάθε χρόνο τεράστια χρηματικά ποσά για την συντήρηση, την προστασία και την ανάπτυξη του πρασίνου, είναι αποφασισμένος να το κάνει με κάθε τρόπο».

Μετά τους βανδαλισμούς δημοτικών κτιρίων, κλοπές υλικών, παράνομες χωματερές και άλλα, τώρα έχουμε και καταστροφές πεύκων. Χωρίς πολυπληθής δημοτική αστυνομία, θα προσθέσουμε εμείς, οι Δήμοι δεν μπορούν να προστατεύσουν την δημοτική περιουσία ούτε και το περιβάλλον όσες προσπάθειες και αν κάνουν, που πράγματι κάνουν.


Πηγή