Οι αρχές δεν επιτρέπουν την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη αποκάλυψε ο Δημήτρης Σούρας

0

Επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη ήταν να αποτεφρωθεί, ωστόσο, όπως αποκάλυψε, ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους της, ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Σούρας μιλώντας στην εκπομπή Σούπερ Κατερίνα: «Η Μάρθα Καραγιάννη είχε γράψει την επιθυμία της να αποτεφρωθεί σε ένα χαρτί, ωστόσο βάσει νόμου δεν ισχύει αν αυτό δεν υπογραφεί από συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού».

Σημείωσε πως: «Έχω μπροστά μου ένα χαρτί της Μάρθας που ζητά να μην ταφεί αλλά να καεί. Αυτό το χαρτί το άφησε στην κυρία Ντούμα με την υπογραφή μας. Πήγαμε τότε σε μια δικηγόρο και μας είπε ότι ισχύει. Πήραμε το χαρτί για την αποτέφρωση στο ληξιαρχείο και μας είπαν ότι βάσει νόμου αν το χαρτί δεν υπογραφεί από συγγενή 1ου βαθμού, δεν ισχύει. Οπότε απ’ ό,τι καταλαβαίνετε η Μάρθα δεν έχει κανένα συγγενή. Ο μόνος κοντινός της είναι η Ντόρα».

Η στενή φίλη της Μάρθας Καραγιάννη, Ντόρα Δούμα, μίλησε στην εκπομπή, όπου δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της: «Θα κάνω την επιθυμία της Μάρθας! Δεν ξέρω τι θα κάνω, θα πάω στην Βουλή. Δεν είναι δυνατόν! Δεν μπορώ να μην κάνω την τελευταία επιθυμία της Μάρθας».

Υπενθυμίζεται πως η Μάρθα Καραγιάννη πέθανε την Κυριακή το μεσημέρι σε ηλικία 82 ετών ενώ η κηδεία της έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγη