Τσαγατάι Ερτζιγές: Ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα

0

Με ειδίκευση στις θαλάσσιες ζώνες και ο εμπνευστής των πρώτων χαρτών με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας

Ο μέχρι σήμερα διευθυντής του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Διμερών Πολιτικών, Αεροναυτιλιακών και Συνοριακών Υποθέσεων στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών Τσαγατάι Ερτζιγές θα είναι ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού.

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές, θεωρείται από τους πλέον έμπειρους διπλωμάτες στον τομέα των θαλασσίων ζωνών, αλλά και των διεκδικήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών, ο Ερτζιγές ήταν στην διαπραγματευτική ομάδα του μέχρι πρότινος υφυπουργού Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ. Ο Ονάλ επίσης διπλωμάτης καριέρας διορίζεται, σύμφωνα με την απόφαση του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη θέση του πρέσβη της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Ερτζιγές μπήκε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1988 και εντάχθηκε από την αρχή στο τμήμα που ασχολούνταν με τα ελληνοτουρκικά, καθώς εντάχθηκε στη διεύθυνση Ελλάδας.

Υπηρέτησε ακόμα ως μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό το 2004 ενώ το 2018 έγινε διευθυντής Διμερών Πολιτικών, Κύπρου – Ελλάδας, Ναυτιλίας, Αεροπορίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή