ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝίκος Παππάς: Ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016

Νίκος Παππάς: Ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016

Ανοίγει σήμερα το μεσημέρι, στον Άρειο Πάγο, η αυλαία του πέμπτου Ειδικού Δικαστηρίου στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Στις τρεις το μεσημέρι η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα, η οποία είναι η πρόεδρος του Δικαστηρίου θα κηρύξει την έναρξη της δίκης .

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα καθίσει ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Το εδώλιο μοιράζεται ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος φέρεται ως συνεργός στην αξιόποινη πράξη του πρώην υπουργού.

Παράλληλα με τη δίκη Παπαγγελόπουλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο που θα διεξάγεται παράλληλα με αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Οι δύο δίκες θα «στεγάζονται» στην ίδια αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και θα διεξάγονται, εναλλάξ, κάθε μεσημέρι, κατόπιν συνεννόησης για τις δικασίμους που θα ορίζονται!

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα περί εικονικής συναλλαγής του με λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο προκειμένου να εξασφαλίσει την εγγυητική επιστολή των 3 εκ. ευρώ που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει τόσο στη Βουλή όσο και στη Δικαιοσύνη πως κεντρικό ρόλο στο σχέδιο αυτή είχε ο Νίκος Παππάς, καθ’ υπόδειξη του οποίου, έγινε η εικονική σύμβαση με το λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο, προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι της δικής της επιρροής.

Ο επιχειρηματίας έχει υποστηρίξει πως γνώριζε πως θα καταστεί κατηγορούμενος αλλά το έκανε για να αποκαταστήσει το όνομα και την υπόληψή του. Από την πλευρά του ο Νίκος Παπάς αρνείται την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα και έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης.


Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
9,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή Άρθρα