Ηγουμενίτσα: Η χτεσινή εκδήλωση “Το πασχαλινό εργαστήρι” που διοργάνωσε το Κέντρο πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ

0

Στο πασχαλινό εργαστήρι για παιδιά που διοργάνωσε το Κέντρο πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ κανείς δεν έλειψε! Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί γέμισαν το πνευματικό κέντρο Πάνθεον που φιλοξένησε την εκδήλωση. Το πασχαλινό εργαστήρι είναι έκφραση μιας προσπάθειας που καταβάλλει το κπ με νέα επιστημονική διεύθυνση και νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο να ανοίξει τις δράσεις του στην τοπική κοινότητα αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της.Tα παιδιά αξιοποίησαν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μαζί με τους γονείς τους, έβαψαν αυγά, στόλισαν λαμπάδες , ζωγράφισαν και φιλοτέχνησαν πασχαλινές κατασκευές .

O χρόνος που αφιερώνουμε στα παιδιά είναι πολύτιμος μπορεί να είναι λίγος εξαιτίας των υποχρεώσεων που έχουμε ως ενήλικες είναι σημαντικό να είναι ποιοτικός αυτός ο χρόνος ενασχόλησης με τα παιδιά! Η φιλοσοφία όλων των προληπτικών προγραμμάτων που εφαρμόζουμε στο κπ είναι να αναδείξουμε συμπεριφορές και στάσεις που οδηγούν σε μια ζωή με νόημα μακριά από τις εξαρτίσεις! Εξαρτήσεις κάθε μορφής όπως το κάπνισμα, ο τζόγος, η προσκόλληση στις ηλεκτρονικές συσκευές μας απασχολούν ιδιαίτερα γιατί αφορούν σημαντικό μέρος του μαθητικού πληθυσμού.

Με εναλλακτικές δράσεις όπως το πασχαλινό εργαστήρι δίνουμε ένα παράδειγμα δημιουργικής ενασχόλησης με το παιδί και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου! Ευχαριστούμε όλους και όλες που είτε ως συμμετέχοντες είτε ως εθελοντές φώτισαν το πασχαλινό εργαστήρι! Και δεσμευόμαστε για νέες καινοτόμες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μεγάλη συμμετοχή είναι για εμάς το προσωπικό και το διοικητικό συμβούλιο του κπ η καλύτερη ανταμοιβή. Καλό Πάσχα να έχουμε Κων/να Ζιαγκου Ψυχολόγος -επιστημονικά υπεύθυνη Κ.Π ΑΡΙΑΔΝΗ.

Δείτε τις παρακάτω εικόνες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ