Πρώην φιλοξενούμενη για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Το χτύπησαν βάναυσα και το έβαλαν στην απομόνωση χωρίς νερό και φως»

0

Σοκάρει η μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενης σε δομή στην “Κιβωτό του Κόσμου“.

Πρόκειται για μία 20χρονη φοιτήτρια, η οποία φιλοξενήθηκε σε δομή στην “Κιβωτό του Κόσμου” για έξι χρόνια και μίλησε στον ΑΝΤ1 για όσα βίωσε η ίδια, αλλά και για όσα είδε να συμβαίνουν σε άλλα παιδιά.

“Απομόνωση ονομάζουν εκείνοι το γεγονός να μην έχουμε καμία επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ για παράδειγμα, ήμουν ένα καλοκαίρι, το οποίο το είχα περάσει τρεις μήνες στο δωμάτιό μου. Είχαμε συγκεκριμένες ώρες που δουλεύαμε, σαν εργαζόμενοι κανονικά και κοιμόμασταν και τρώγαμε μέσα στο δωμάτιό μας”, λέει αρχικά.

Ερωτηθείσα “ποιο είναι το χειρότερο που έχεις ακούσει από παιδί που ξέρεις;”, η 20χρονη απάντησε: “Να το έχουν χτυπήσει αρκετά βάναυσα. Ήταν στην απομόνωση για πάνω από έναν χρόνο. Για έναν χρόνο δεν μιλούσε στα παιδιά. Τον είχαν σε μια πτέρυγα όπου τον είχαν μόνο του. Δεν πήγαινε σχεδόν πουθενά. Δεν έβγαινε, δεν μπορούσε να πάει κάπου. Μόλις τελείωνε τη δουλειά, εκεί. Εκεί ήταν χωρίς νερό, χωρίς φως, χωρίς τίποτα. Εκείνη πλευρά του σπιτιού, εκείνο τον καιρό, λειτουργούσε σαν αποθήκη, εκεί βάζαμε κάποια πράγματα που έφερνε ο κόσμος”.

“Σωματική κακοποίηση έχω δει μέχρι μια σφαλιάρα και σπρωξίματα. Έδωσε ένα χαστούκι για παραδειγματισμό. Άλλα παιδιά από ό,τι έχω μάθει, έχουν δεχτεί και σεξουαλική και άλλου είδους βία, και από στελέχη και από τους παιδαγωγούς και από τους υπεύθυνους”, πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

To άρθρο Πρώην φιλοξενούμενη για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Το χτύπησαν βάναυσα και το έβαλαν στην απομόνωση χωρίς νερό και φως» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη