Η Ρουσλάνα επικεφαλής αντιπολεμικής συγκέντρωσης για την Ουκρανία στο Σύνταγμα

0

Η Ρουσλάνα τέθηκε επικεφαλής της αντιπολεμικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (19.11.2022) στο Σύνταγμα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Ουκρανίας, με την τραγουδίστρια να βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη χώρα μας.

Η Ρουσλάνα τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια της Ουκρανίας μαζί με τους συγκεντρωμένους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας έτσι αντιπολεμικό μήνυμα για όσα δεινά περνάει η χώρα της εδώ και σχεδόν 9 μήνες, μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Η γνωστή Ουκρανή τραγουδίστρια, που κέρδισε και τη Eurovision του 2004 στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγες ημέρες και τίμησε τη 49η επέτειο του Πολυτεχνείου, αφήνοντας ένα λουλούδι στο σημείο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

«Στην Αθήνα κατέθεσαν λουλούδια κοντά στο μνημείο, προς τιμήν των φοιτητών του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φοιτητών σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα αυτή η ημερομηνία είναι ξεχωριστή, αφού συμπίπτει με την επέτειο των φοιτητικών διαδηλώσεων κατά της στρατιωτικής χούντας των “μαύρων συνταγματαρχών” το 1973. Φοιτητές του Πολυτεχνείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος, που οχυρώθηκε στους τοίχους του πανεπιστημίου, και τις πρώτες ώρες της 17ης Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της χώρας διέταξε τα τανκς να επιτεθούν στο πανεπιστήμιο.

Γύρω στις 3:00 π.μ. στις 17 Νοεμβρίου, η AMX 30 έσπασε την κύρια πύλη του πανεπιστημίου. 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων… Δυστυχώς, η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται…», έγραψε η Ρουσλάνα στην ανάρτησή της στο Instagram.

To άρθρο Η Ρουσλάνα επικεφαλής αντιπολεμικής συγκέντρωσης για την Ουκρανία στο Σύνταγμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
πηγη