«Έχω δει να πετάνε παιδιά από τις σκάλες» – Σοκάρει πρώην φιλοξενούμενη της δομής για την Κιβωτό του Κόσμου

0

Ακόμα μια συγκλονιστική μαρτυρία για την Κιβωτό του Κόσμου προκαλεί σοκ και οργή για όσα ακούγονται ότι συνέβαιναν στα ενδότερα της δομής, καθώς ένα 19χρονο κορίτσι αποκάλυψε ότι φέρονταν τόσο άσχημα στα παιδιά σε σημείο να τα πετάνε από τις σκάλες!

«Μερικά παιδιά που ήταν λίγο πιο άτακτα, τα χτύπαγαν, τα ‘πιάναν από το αυτί και τα πετούσαν από τις σκάλες. Τους φέρονται εκεί μέσα σαν να είναι κακοποιοί, ενώ τα παιδάκια αυτά έχουν ψυχές», δηλώνει στην τηλεόραση του MEGA η 19χρονη πρώην φιλοξενούμενη στην Κιβωτό του Κόσμου, τονίζοντας ότι «ήταν σαν φυλακή εκεί μέσα».

«Εγώ και τα πέντε αδέρφια μου βιώσαμε πράγματα τα οποία ήταν βασανιστήρια. Σαν φυλακή εκεί μέσα. Μας έβαζαν και κάναμε πράγματα τα οποία δε θέλαμε και σε ότι τους λέγαμε “όχι”, μας έβαζαν τιμωρία. Η τιμωρία αυτή, μας έλεγαν “μια μέρα εσύ δε θα φας, πήγαινε κάτω”», προσθέτει η 19χρονη και επισημαίνει ότι αυτό ίσχυε για όλα τα παιδιά.

«Εάν ένα παιδάκι δε θέλει να κάνει μια δραστηριότητα την οποία θέλει η “Κιβωτός” ή θα του έλεγαν “δε θα φας μια μέρα” είτε “θα διώξουμε τους δικούς σου και εσένα από εδώ, θα φύγετε όλοι“. Αναλόγως τι είχαν κάνει, τους στέλνανε απομόνωση, ήταν σαν να είναι στη φυλακή», περιγράφει για τις συνθήκες η 19χρονη και συγκλονίζει.

«Αυτά τα παιδιά δε χαμογελάνε»

«Εγώ από την ‘Κιβωτό’ έφυγα γιατί δεν μπορούσα να βιώνω άλλο όλο αυτό το πράγμα, γιατί ήταν και ψυχικό. Έβλεπα κάποια παιδιά να βασανίζονται και πόναγε και η δικιά μου η καρδιά. Εγώ με το που έφυγα από εκεί μέσα, έλεγα ότι άνοιξε η καρδιά μου, έφυγα από μια φυλακή. Στην ουσία για μένα ήταν μια φυλακή. Αυτά τα παιδιά δε χαμογελάνε», λέει η 19χρονη κοπέλα.

Προσθέτει ότι τα παιδιά ένιωθαν φόβο να μιλήσουν. «Είχαμε και τον φόβο να του πούμε και κάτι, γιατί φοβόμασταν ότι θα μας έδιωχνε από εκεί πέρα. Τους έχει χαλάσει η δημοσιότητα, δηλαδή ότι θέλουν να φαίνονται κάπως καλοί προς τα έξω».

Μετά την καταγγελία του 19χρονου και όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, η κοπέλα δηλώνει ότι θα βγουν και άλλα θύματα να μιλήσουν για τα όσα φέρονται να βίωναν στην οργάνωση.

«Εγώ ήμουν στον Κολονό στη δομή, και με το που βγήκε το παιδί και πήρε το θάρρος (σ.σ. ο 19χρονος), εγώ ήμουν μαζί του. Είπα να βγω και ‘γω να πω αυτά που ξέρω και όποια άλλα παιδιά έχουν βιώσει πράγματα από την “Κιβωτό”, καλό είναι να βγουν και αυτά να τα πουν γιατί σιγά σιγά θα πρέπει να μαθαίνουμε πού βοηθάμε», καταλήγει η 19χρονη.

To άρθρο «Έχω δει να πετάνε παιδιά από τις σκάλες» – Σοκάρει πρώην φιλοξενούμενη της δομής για την Κιβωτό του Κόσμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη