Αφγανιστάν: Δημόσιο μαστίγωμα σε 19 ανθρώπους -Έπειτα από αποφάσεις των Ταλιμπάν

0

Δεκαεννέα άνθρωποι μαστιγώθηκαν δημοσίως στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε το ανώτατο δικαστήριο που ελέγχουν οι Ταλιμπάν.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες σημαντικές ενδείξεις ότι οι κυβερνώντες ισλαμιστές εφαρμόζουν την αυστηρή ερμηνεία της σαρίας στην ποινική δικαιοσύνη.

«Κατόπιν εξέτασης της σαρίας, ο καθένας τους καταδικάστηκε σε 39 μαστιγώματα», είπε ο εκπρόσωπος του ανωτάτου δικαστηρίου Μαουλάουι Εναγιατουλάχ, προσθέτοντας ότι εννέα γυναίκες ήταν μεταξύ αυτών που μαστιγώθηκαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τιμωρίες πραγματοποιήθηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Ταχάρ στις 11 Νοεμβρίου μετά την προσευχή της Παρασκευής, με εντολή επαρχιακών δικαστηρίων, είπε ο εκπρόσωπος.

Αν και είναι μία από τις πρώτες σημαντικές ενδείξεις συστηματοποιημένης σωματικής τιμωρίας υπό την διακυβέρνηση των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών Ταλιμπάν, δεν έγινε αμέσως σαφές αν τέτοιες ποινές θα συνεχίσουν να επιβάλλονται σε εθνικό επίπεδο.

Αφγανιστάν: Καμία επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης των Ταλιμπάν αυτόν τον μήνα συναντήθηκε με δικαστές και τόνισε ότι πρέπει να επιβάλουν τιμωρίες με βάση τον νόμο της σαρίας, ανέφερε μια ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Άλλες χώρες εξετάζουν εξονυχιστικά τις επιδόσεις των Ταλιμπάν στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών από τότε που κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2021. Καμία ξένη κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως την κυβέρνηση των Ταλιμπάν και πολλοί έχουν ήδη επικρίνει έντονα την στροφή 180 μοιρών των Ταλιμπάν σε ζητήματα όπως ότι θα ανοίξουν σχολεία θηλέων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα τον Μάρτιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημόσιες μαστιγώσεις και εκτελέσεις με λιθοβολισμό συνέβαιναν υπό την προηγούμενη κυριαρχία Ταλιμπάν την περίοδο 1996-2001.

Τέτοιες ποινές αργότερα έγιναν σπάνιες και καταδικάστηκαν από τις υποστηριζόμενες από το εξωτερικό αφγανικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν, αν και η θανατική ποινή παρέμεινε νόμιμη στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

πηγη