Με «μοντέλο Πάτρας» ο… πρωθυπουργικός γύρος της Ελλάδας

0

Το διήμερο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα (σήμερα και αύριο) δίνει επισήμως το σήμα έναρξης των… νέου τύπου προεκλογικών περιοδειών της ΝΔ.

Οι επιτελείς της κυβέρνησης και του κόμματος αποφάσισαν ένα καινούργιο μοντέλο εξορμήσεων, το οποίο θα εφαρμοστεί στον σχεδιαζόμενο… πρωθυπουργικό γύρο της Ελλάδας μέχρι τις κάλπες του 2023, όπως επιβεβαίωναν στο in κυβερνητικοί παράγοντες και για πρώτη φορά θα αναδειχθεί στην Αχαΐα.

Διαβάστε επίσης: Στροφή από Μητσοτάκη στο «χαρτί» των μεταρρυθμίσεων

Πρόκειται για έναν νομό που έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρει πολύ τη γαλάζια παράταξη, δεδομένης της αυξημένης δύναμης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Τι αλλάζει

Το «μοντέλο Πάτρας» περιλαμβάνει συγκεκριμένους άξονες.

Ο πρώτος είναι ότι το κόμμα έρχεται πλέον μπροστά (ομιλία Μητσοτάκη ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, ζυμώσεις με τα τοπικά γαλάζια στελέχη κ.ο.κ.). Και αυτό γιατί καθ’ οδόν προς τις εκλογές κρίνεται αναγκαία η μέγιστη κομματική συσπείρωση.

Ο δεύτερος αφορά την προβολή του κυβερνητικού έργου τόσο σε ό,τι αφορά το πώς κλείνει η τετραετία όσο και τις δεσμεύσεις επόμενης τετραετίας.

Ο τρίτος έχει να κάνει με τις συσκέψεις μεταξύ υπουργών και άλλων στελεχών που (θα) συνοδεύουν τον πρωθυπουργό προκειμένου να καταγράφονται προβλήματα και αιτήματα.

Ο τέταρτος σχετίζεται με τα δημόσια μηνύματα του Μητσοτάκη μέσα από συνεντεύξεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μαζί κυβέρνηση και κόμμα

Στις προεκλογικές περιοδείες επιδιώκεται να βγαίνει προς τα έξω μια εικόνα αρμονίας μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος. Είναι ενδεικτική η… επιστράτευση πλήθους στελεχών της κυβέρνησης για την περιοδεία στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας. Πάνω από 10 στελέχη – οι περισσότεροι υπουργοί – θα ανοίξουν ο καθένας τη δική του ατζέντα στις συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς, ενώ το «παρών» δίνουν οι επιτελείς της κομματικής έδρας στην Πειραιώς.

Μεταξύ άλλων, συνοδεύουν τον Μητσοτάκη ο Κώστας Καραμανλής, η Νίκη Κεραμέως, ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα, η Λίνα Μενδώνη, ο Νίκος Παπαθανάσης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μαζί τους και ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, υφυπουργοί όπως ο Γιώργος Καραγιάννης (Υποδομών) και Νίκος Ταγαράς (Χωροταξίας) καθώς και γενικοί γραμματείς όπως ο Θανάσης Κοντογεώργης (Συντονισμού της κυβέρνησης) και η Αλεξάνδρα Σδούκου (Ενέργειας).

Αναλυτικά η δραστηριότητα Μητσοτάκη

Αφετηρία της επίσκεψης Μητσοτάκη είναι σήμερα το πρωί το Αίγιο καθώς θα μεταβεί σε έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα.

Για τις 19.30 είναι προγραμματισμένη κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού (πολυχώρος Royal Patras) ενώ αύριο ο ίδιος θα μεταβεί στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την «Πάτρα του 2030».

Το μεσημέρι (13.30) της Τετάρτης θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ.


Πηγή