Κώστας Γιαννόπουλος: Απέλυσα 3 άτομα για κακοποίηση και τους προσέλαβαν σε άλλο φορέα

0

«Πρέπει να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε» δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» αναφερόμενος σε όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος αποκάλυψε και ένα περιστατικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που συνέβη σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού», λέγοντας πως αφού απέλυσε τους εργαζόμενους οι ίδιοι προσλήφθηκαν από άλλον φορέα. Για την «Κιβωτό του Κόσμου» έκανε λόγο για «μύθους και πραγματικότητες», ενώ σημείωσε: «Έχουμε “κηδεία” με αυτό που έχει γίνει (είτε όχι), και την πληρώνουν τα παιδιά».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ σημείωσε πως: «Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Εμείς υπηρετούμε τους θεσμούς. Ό,τι γίνεται, γίνεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους, πιστοποιημένους φορείς (…) Πρόσφατα μας έλεγξαν. Έψαξαν και είδαν όλες τις διαδικασίες του φορέα. Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε».

Τόνισε ότι η Περιφέρεια ελέγχει ό,τι έχει να κάνει με τα σπίτια του οργανισμού, σημειώνοντας: «Γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Πρέπει να υπάρχει μια διεπιστημονική ομάδα που να παρακολουθεί τα πάντα. Αν μέσα υπάρχει κάποιο θέμα θα το ανακαλύψεις έχοντας την εμπιστοσύνη των παιδιών».

Στο σημείο αυτό αποκάλυψε ένα περιστατικό που συνέβη μέσα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Η μαγείρισσα έβαλε πιπέρι στο στόμα του παιδιού. Αυτό είναι κακοποίηση, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά τέτοιας δομής. Αμέσως έστειλα τη γυναίκα αυτή στην εισαγγελέα. Απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και κατόπιν τις προσέλαβαν από άλλο φορέα, ακριβώς επειδή εργάζονταν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις αναδοχές λέγοντας: «Δεν υπάρχουν έλεγχοι στις αναδοχές. Υπάρχει ανεπάρκεια και υποστελέχωση. Δεν ελέγχονται οι κρατικοί φορείς, ούτε οι ιδιωτικοί, ούτε οι εκκλησιαστικοί. Πρέπει να αυτοελεγχόμαστε με διεπιστημονικούς ελέγχους. Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα: “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;».

To άρθρο Κώστας Γιαννόπουλος: Απέλυσα 3 άτομα για κακοποίηση και τους προσέλαβαν σε άλλο φορέα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη