Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μας έβριζαν μανάδες και οικογένεια και μας έλεγαν πως θα μας σκοτώσουν»

0

Με την κατάθεση φίλου του Παύλου Φύσσα ο οποίος βρισκόταν στην παρέα του στην καφετέρια Κοράλλι το βράδυ της δολοφονίας του συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Δούλβαρης κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, πως μαζί με τον μουσικό πήγαν στην καφετέρια προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Μπροστά τους ο μάρτυρας περιέγραψε πως κάθονταν δύο άτομα τα οποία τους κοιτούσαν επίμονα.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας με την παρέα τους σχολίασαν την ενδυμασία αυτών των ατόμων. «Νιώθαμε τα βλέμματα τους να μας κοιτάνε, τους είχαμε στο οπτικό μας πεδίο. Μας έκανε εντύπωση ότι φόραγαν παντελόνια παραλλαγής και αρβύλες.Μου έκανε εντύπωση το ταμπελάκι που κρεμόταν» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας ανέφερε πως αφού τελείωσε ο αγώνας, πήγαν να βγουν έξω από την καφετέρια και είδε δύο άτομα σε ένα αυτοκίνητο να τους κοιτούν απειλητικά. «Είδαμε ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα να μας κοιτάνε επίπονα και απειλητικά. Γύρισα πίσω στην καφετέρια διότι δεν είχα πληρώσει και βγήκα έξω να βρω την παρέα μου. Ήταν 6-7 άτομα που μας απειλούσαν. Όλο αυτό κράτησε περίπου δέκα λεπτά ωστόσο ο ένας φίλος μας δεν μπορούσε να πάει να πάρει το αυτοκίνητο του» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας τόνισε στην κατάθεση του πως είχε στηθεί ένα σκηνικό τρόμου από τους χρυσαυγίτες εκείνο το βράδυ, τονίζοντας: «Νιώθαμε απειλές. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε από το σημείο. Είδα μηχανές δικάβαλες. Κράνη. Οπλισμένοι. Είχε δύο μηχανές ΔΙΑΣ. Δε μας βοήθησε κανένας. Όταν περάσαμε απέναντι, συνέχισαν να μας τρομοκρατούν, μας έβριζαν μανάδες και οικογένεια μας και μας έλεγαν πως θα μας σκοτώσουν».

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως άρχισαν να τρέχουν, μπήκαν σε ένα στενό και τότε συνειδητοποίησε πως ο Παύλος έμεινε πίσω και γύρισε στο σημείο για να τον βρει. «Αντίκρυσα τον Παύλο πεσμένο, χτυπημένο στην αγκαλιά της Χρύσας. Μου είπε ότι τον μαχαιρώσανε» τόνισε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σε πόση απόσταση ήταν τα δύο άτομα στο Κοράλλι;

Μάρτυρας : Το πολύ δύο μέτρα.

Πρόεδρος : Είπατε κάτι μεταξύ σας για τα δύο άτομα; Τι σχολιάσετε;

Μάρτυρας : Ότι ήταν φασίστες λόγω ενδυμασίας.

Πρόεδρος : Είχατε πει ότι ο Παύλος είπε κάτι για την ενδυμασία του ενός;

Μάρτυρας : Υπήρχε μία συζήτηση μεταξύ μας. Εκτιμώ ότι δεν το άκουσαν.

Πρόεδρος : Είδατε να μιλάνε στο τηλέφωνο;

Μάρτυρας : Είδα να στέλνουν μηνύματα.

Πρόεδρος : Η σύντροφος του Παύλου έχει καταθέσει πως είπατε «δεν θέλουμε φασίστες».

Μάρτυρας : Είχα πει δε θέλω φασαρίες.

Πρόεδρος : Είπατε «καλύτερα να έχω ένα φίλο ένα σκουλήκι παρά χρυσαυγίτη»;

Μάρτυρας : Δε θυμάμαι κάτι τέτοιο.

Πρόεδρος : Είπατε για Γερμανόσπορους;

Μάρτυρας : Όχι. Εγώ θυμάμαι ότι είπα 2-3 φορές ότι είμαστε στη γειτονιά μας και δε θέλουμε φασαρίες.

Πρόεδρος : Μήπως υπήρχε μία ατμόσφαιρα ότι κάτι θα γίνει και καλέσατε και τους άλλους;

Μάρτυρας : Όχι ήρθαν για παρέα.

(…)

Εισαγγελέας : Είχατε πάει ξανά στο Κοράλλι;

Μάρτυρας : Ναι για να δω παιχνίδι αλλά όχι συχνά.

Εισαγγελέας : Πως συνδυάσετε ανάποδη μπλούζα με φασίστες;

Μάρτυρας : Κυκλοφόραγαν παντού με αυτή ενδυμασία.

Εισαγγελέας : Αυτά τα άτομα στις μηχανές είχαν σχέση με τα αρχικά;

Μάρτυρας : Ενσωματώθηκαν. Είχαν εξαγριωθεί. Όσο απομακρυνόμασταν γινόταν όλο πιο έντονη φάση. Οι μηχανές γίναναν ένα σώμα με άτομα που ήταν εκεί. Περίπου 30-40 άτομα.

Εισαγγελέας : Τι σας έλεγαν όταν περάσατε απέναντι;

Μάρτυρας : Εξαγριωθήκαν, μας έλεγαν που πάτε ρε κότες, θα σας σκοτώσουμε. Χτυπάγανε τα πόδια τους στο χώμα και βγάζανε μία κραυγή ου. Εγώ είπα να τρέξουμε. Την ίδια στιγμή όταν περάσαμε απέναντι αρχίσανε να μας κυνηγάνε.

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου προκειμένου να λυθεί θέμα από το ΔΣΑ που ανέκυψε με δικηγόρους νομικής βοήθειας που παρίστανται στη δίκη εκπροσωπώντας κρατούμενους κατηγορούμενους.

To άρθρο Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μας έβριζαν μανάδες και οικογένεια και μας έλεγαν πως θα μας σκοτώσουν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη