Συνεχίζεται το προκλητικό κρεσέντο στο Αιγαίο από την Τουρκία – Σχεδόν 100 οι παραβιάσεις των μαχητικών

0

Τις 100 «άγγιξαν» οι σημερινές (24.11.2022) παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας, αφού καταγράφηκαν συνολικά 91 από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε αυτές έλαβαν μέρος συνολικά 18 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οχτώ ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 της Τουρκίας πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών ενώ παράλληλα στις παραβιάσεις συμμετείχαν και δύο αεροσκάφη τύπου CN-235.

Έξι υπερπτήσεις

Από τα 16 μαχητικά αεροσκάφη, τα 10 ήταν οπλισμένα, ενώ σήμερα σημειώθηκαν 7 εμπλοκές. Έξι από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τα τουρκικά F-16 τις πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα, τρία ζεύγη τουρκικών F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια έκαναν υπερπτήσεις αφού πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

Το πρώτο τουρκικό ζεύγος στα 28.000 πόδια στις 13:31 και ακολούθησαν τρία λεπτά αργότερα τα άλλα δύο, το πρώτο στα 24.000 πόδια και το δεύτερο στα 15.000 πόδια.

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

To άρθρο Συνεχίζεται το προκλητικό κρεσέντο στο Αιγαίο από την Τουρκία – Σχεδόν 100 οι παραβιάσεις των μαχητικών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη