Ανάπλαση σιδηροδρομικής γραμμής στον Πλαταμώνα

0

Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας θα μετασχηματιστεί ένα τμήμα της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής στον Πλαταμώνα, με ταυτόχρονη διατήρησή της, από την οδό Φρουρίου έως την οδό Παντελεήμονος, μετά την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων.

Η ανάπλαση του συγκεκριμένου σημείου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023, θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στον Πλαταμώνα, που επιβαρύνεται με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση οχημάτων, κυρίως κατά την θερινή περίοδο. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί μία επιπλέον διέλευση, δίπλα στο υφιστάμενο τοιχίο, όπου θα κατασκευαστεί ένας ακόμη δρόμος μονής κατεύθυνσης, πλάι στον υπάρχοντα.

Έπειτα από προσπάθειες δύο τουλάχιστον χρόνων αναβαθμίζεται πλέον η κυκλοφοριακή ροή οχημάτων στον Πλαταμώνα, που αποτελούσε επί χρόνια σημείο μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Δίου – Ολύμπου

Υπογειοποίηση καλωδίων

Στο Δήμο Δίου – Ολύμπου επίσης, ξεκίνησαν οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων του εναέριου δικτύου χαμηλής και μέσης τάσης και των στύλων του ΔΕΔΔΗΕ στην κεντρική οδό Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023.

Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμιστεί η εικόνα του κεντρικού οδικού άξονα της εισόδου προς τον Όλυμπο και η θέα στο εμβληματικό βουνό. Καθίσταται παράλληλα ευκολότερη η μετακίνηση πεζών και ΑμεΑ στα πεζοδρόμια.


Πηγή