ΕΚΤΑΚΤΟ: Με εντολή ανακριτή οικονομικοί επιθεωρητές στο Δήμο Φιλιατών- Φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου

0

Με καθυστέρηση πολλών ετών ξεκίνησε ο οικονομικός έλεγχος στο Δήμο Φιλιατών για το ταμειακό έλλειμμα των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Οικονομικοί επιθεωρητές, μετά από εντολή του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στο Δήμο και κάνουν φύλλο και φτερό το ταμείο του, προσπαθώντας να βγάλουν άκρη στο μπερδεμένο κουβάρι του ελλείμματος.

Όλα είχαν ξεκινήσει το 2009, μετά από μία περίεργη κλοπή στα ταμεία του Δήμου.

Στη συνέχεια και ενώ οι φήμες φούντωναν, ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου για την περίοδο 2008 και 2009, αποκαλύπτοντας μια μαύρη τρύπα που άγγιζε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα και με απόφασή του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τον τότε δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, τους δύο αντιδημάρχους (δε βρίσκονται πια εν ζωή) και την υπεύθυνη του ταμείου. Η δίκη αυτή έχει αναβληθεί αρκετές φορές έως σήμερα λόγω ασθενείας κατηγορουμένου, μαρτύρων και … συνηγόρων! Η πρώτη δικάσιμος είχε οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου 2015 για να αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο του 2016 και στη συνέχεια για τον Σεπτέμβριο του 2017, ακολούθως για τις 5 Μαρτίου 2018 και τέλος για το Δεκέμβριο του 2018!

Η υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενος ο κ. Ντουμάζιος, για υπεξαίρεση και απιστία, αφορά μόνο στα 1,7 εκ. ευρώ τα οποία έχουν καταλογιστεί μετά από έλεγχο επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών για τα έτη 2008-2009.

Η δίκη μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καθώς οδηγείται από αναβολή σε αναβολή.

Τις ημέρες αυτές και σύμφωνα με πληροφορίες ελεγκτές της Οικονομικής Επιθεώρησης, ύστερα από εντολή του Ανακριτή διενεργούν έλεγχο προκειμένου, έστω και με καθυστέρηση ετών, να βγάλουν άκρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ