Το BCA College υποστηρικτής του 13ου Ετήσιου Φόρουμ Ελληνικής Ναυτιλίας

0

Με το αισιόδοξο μήνυμα «Μείνετε ήρεμοι και συνεχίστε την πορεία» (Stay Calm & Sail On), διεξάγεται, στις 9 Φεβρουαρίου 2023, το 13ο Ετήσιο Φόρουμ Ελληνικής Ναυτιλίας με διοργανώτρια την Capital Link.

Στο φόρουμ θα εξετασθούν οι προοπτικές της ελληνικής και της παγκόσμιας ναυτιλίας σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον. Στο σημερινό παγκόσμιο τοπίο, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η ενεργειακή κρίση, η αυξανόμενη ρύθμιση, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, τα υψηλότερα επιτόκια, η πανδημία με τις συνεχείς μεταλλάξεις του κορονοϊού, η υγειονομική αστάθεια στην Κίνα, η οποία υπήρξε η ατμομηχανή για την παγκόσμια ναυτιλία και το εμπόριο, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα αλλά και ευκαιρίες για τη ναυτιλία, της οποίας ο ρόλος στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού παραμένει ζωτικής σημασίας.

Το φόρουμ θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τομείς:

  • Στις τρέχουσες τάσεις και προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και των βασικών αγορών εμπορευμάτων, ενέργειας και ναυτιλίας.
  • Στις γεωπολιτικές και ρυθμιστικές εξελίξεις, όπως η μείωση εκπομπών άνθρακα, οι εμπορικές κυρώσεις και οι αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία.
  • Στο Maritime Finance με έμφαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, τις κεφαλαιαγορές, τους εναλλακτικούς μηχανισμούς χρηματοδότησης και τα ιδιωτικά κεφάλαια.

Ομιλητές θα είναι υπουργοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Επίσημος υποστηρικτής του φόρουμ θα είναι και φέτος το BCA College. Το κολλέγιο που επί 50 χρόνια συμπορεύεται με την ελληνική ναυτιλία, καθώς είναι το πρώτο που εισήγαγε στην Ελλάδα τις ναυτιλιακές σπουδές, και έχει δώσει στον κλάδο εκατοντάδες εκπαιδευμένα στελέχη, εξακολουθεί να πρωτοπορεί καθώς προσφέρει Bachelorsστη διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών και Masters σε νευραλγικούς τομείς της ναυτιλίας, όπως είναι η εφοδιαστική αλυσίδα, η κυβερνοασφάλεια και η ναυτιλιακή μηχανική.

Οι απόφοιτοι του τμήματος ναυτιλιακών σπουδών του BCA στελεχώνουν ελληνικές και ξένες ναυτιλιακές επιχειρήσεις και, με τις γνώσεις και την πείρα τους, συμβάλλουν στο να μετατρέπουν τις κρίσεις σε ευκαιρίες, κρατώντας την ελληνική ναυτιλία, σταθερά, στην κορυφή του κόσμου.

To άρθρο Το BCA College υποστηρικτής του 13ου Ετήσιου Φόρουμ Ελληνικής Ναυτιλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ