Τσίπρας: Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; – Το «Χάου Του #5» του ΣΥΡΙΖΑ

0

«Ξέχασα, ότι η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει»

«Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; Κι εμείς το θέλουμε για σένα» γράφει στα social media ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το νέο, πέμπτο κατά σειρά, βίντεο της νεανικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ «Χάου Του».

Η αστυνομία μπαίνει και δέρνει

Κεντρικό θέμα αυτού του σποτ είναι η παιδεία με αιχμή τα πανεπιστήμια. Το μήνυμα του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στο χώρο της παιδείας συναντάται το σύνολο της πολιτικής Μητσοτάκη που είναι η συνάντηση των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών με τις ακραία δεξιές αντιλήψεις. Έτσι η παιδεία από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα και τη θέση των δημοκρατικών κατακτήσεων παίρνει ο αυταρχισμός.

Το σποτ εστιάζει στην ελάχιστη βάση εισαγωγής που που αφήνει δεκάδες χιλιάδες νέους εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων και προτείνει την κατάργησή της όπως και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μάλιστα στο ερώτημα θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου ανήκει που θέτει ο πρωταγωνιστής του σποτ δίνει την απάντηση: «ξέχασα, ότι η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει».

Στον αντίποδα

Στον αντίποδα όλων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη το σχέδιο για τη δημόσια παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει:

  • Καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
  • 20.000 διορισμοί μόνιμων δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θέσπιση ρήτρας αυτόματης πρόσληψης.
  • Σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
  • Διπλασιασμός της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια και του αριθμού των μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας. Δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα.
  • Επαναφορά του συστήματος εισαγωγής των «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών με δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο πανεπιστήμιο.
  • Επαναφορά λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών.
  • Εθνικό Σχέδιο Φοιτητικής Στέγης.
  • Κατάργηση αντιεκπαιδευτικών νόμων ΝΔ, ΕΒΕ και πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ