Ήπειρος: Με έκτακτη πτήση το Άγιο Φως

0

Με έκτακτη πτήση που δρομολογεί η Aegean θα μεταφερθεί στα Γιάννινα το Άγιο Φως. Τα Γιάννινα είναι ένας από τους σταθμούς που έχουν επιλεγεί για την πραγματοποιήσει έκτακτης πτήσης αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την εταιρία το αεροπλάνο θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις επτάμισι το απόγευμα, με αρχικό προορισμό την Κεφαλονιά. Στη συνέχεια θα απογειωθεί από την Κεφαλονιά στις 20:45 και θα φτάσει στα Γιάννινα πέντε λεπτά μετά τις εννέα το βράδυ.

Στο αεροδρόμιο θα αναμένουν ιερείς προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως στις ενορίες τους ώστε να ανάψουν οι αναστάσιμες λαμπάδες.

Η AEGEAN, σημειώνει στην ανακοίνωσή της, πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα και αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία έξτρα αεροσκάφη (όχι εμπορική πτήση) με σκοπό και μόνο την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς. Συνολικά, η AEGEAN και η θυγατρική της Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ιωάννινα, Σάμο, Χίο, Λάρισα, και Λήμνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 20:10 έως και τις 21:15.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ