Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης: Οι πλειστηριασμοί πρέπει να ξεκινήσουν από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Οι πλειστηριασμοί πρέπει να ξεκινήσουν από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές – ΒΙΝΤΕΟ

0

«Πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν για στρατηγικούς κακοπληρωτές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Action 24, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία.

«Ας ξεκινήσουμε από τις βίλες στη Μύκονο και από χρεοκοπημένους επιχειρηματίες που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και σήμερα απαιτούν μια ανεκτική μεταχείριση από τις τράπεζες και το κράτος» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ τόνισε πως όσοι εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, τελικά δρουν υπέρ των ισχυρών.

Για το κοινωνικό μέρισμα

Για το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Μητσοτάκης είπε καταρχάς ότι το «υπερπλεόνασμα προέρχεται από το υστέρημα των συνεπών φορολογουμένων» και επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για το πού και πώς θα έπρεπε να μοιραστεί.

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για το μέρισμα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε «Αφήστε να τη δούμε. Επιφυλάσσομαι. Αλλά εμείς καταθέτουμε τη δική μας πρόταση. Και ζητώ από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί της δικής μας πρότασης. Οι μόνοι που έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση είμαστε εμείς σήμερα».

Για το Ελληνικό

Ερωτηθείς για την εμπλοκή στο Ελληνικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «βρίσκονται συνέχεια προσκόμματα και δικαιολογίες για να μην προχωρήσει η επένδυση» και καταλόγισε την πλήρη ευθύνη στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη, φέρνοντας συνεχώς προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε αναφορά σε στην άλλη μεγάλη επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική.

«Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις» υπογράμμισε ο ίδιος.

Για τους Ευρωπαίους

«Ευθύνη φέρουν και οι Ευρωπαίοι που δέχτηκαν την υπερφορολόγηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ που συνίσταται σε ένα πιο μαζεμένο κράτος και τη μείωση φόρων.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ούτε όμως και αθρόες προσλήψεις και δεν θα μονιμοποιηθούν συμβασιούχοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ θα γίνονται έλεγχοι στις προμήθειες κ.α.

«Το κράτος πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και όχι των πελατών» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

  • Δείτε το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com