Ηγουμενίτσα: Οι πρώτες βουτιές και το απόλυτο χάος.. +(φώτο)

0

“Μύρισε” καλοκαίρι και δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξόρμησαν προς την θάλασσα, μια από αυτές τις μέρες, για να απολαύσουν τον ήλιο και να βουτήξουν τα πόδια τους στο νερό. Ορισμένοι πιο τολμηροί μπήκαν κιόλας μέσα, κάνοντας τις πρώτες τους βουτιές. Η θάλασσα μπορεί να είναι ακόμα κάπως κρύα βέβαια, όμως ο ήλιος βγαίνοντας από εκεί, ζεσταίνει τους κολυμβητές αμέσως.Εξάλλου, είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουμε. Το καλοκαίρι φτάνει..

Αυτά είναι τα καλά νέα τα άσχημα νέα είναι ότι η παραλία του δρεπάνου σε ορισμένα σημεία είναι γεμάτο σκουπίδια ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις διακρίνονται και τα σπασμένα τούβλα από τα καταστήματα που κατεδαφίστηκαν, με αποτέλεσμα να εγγυμονεί μεγάλος κίνδυνος για κάποιον λουόμενο. Η παράλια του δρεπάνου θα έπρεπε ήδη να έχει αναβαθμιστεί, μια τεράστια ακτή όπως αυτή του δρεπάνου πρέπει επιτέλους να γίνει μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες με τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να πάει σε μια τουαλέτα μια.. κανονική παραλία όπως υπάρχουν σε ολόκληρο τον νομό. Μάνο δυο καταστήματα έχουν μείνει στην περιοχή και οι επιχειρηματίες φροντίζουν για τη διατήρηση του χώρου. Τουλάχιστον Θα ήταν δυνατόν να τοποθετηθούν μικροί κάδοι κατά μήκος της παραλίας, προκειμένου να μην πετάνε και οι ανεγκέφαλοι τα απορρίμματα στην ακτή..

Υποβάθμιση της παράλιας του δρεπάνου.

Αν γυρίσει κάνεις στο παρελθόν το δρέπανο αποτελούσε πόλο έλξης για πολλούς λουόμενους, επίσης στην περιοχή είχαν γίνει τα μεγαλύτερα event που αρκετοί θα ζήλευαν να τα έχουν στην περιοχή τους. Υπήρχαν δυο καταστήματα στην περιοχή που καλώς η κακώς έκλεισαν αλλά κανείς δεν έχει λάβει την πρωτοβουλία να σφραγίσει τις τουαλέτες οι οποίες παραμένουν ανοιχτές, αγνοώντας τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.. Μήπως όλα αυτά γίνονται για την προώθηση άλλης περιοχής;; δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η εγκατάλειψη, διότι ακόμα και στο Π υπάρχει ένας ολόκληρος κάδος απορριμάτων (μπλε) στο γκρεμό, πέραν ότι από κάτω από το συγκεκριμένο σημείο είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος.

Η μεγάλη ακτή του δρεπάνου θα μπορούσε να αποτελεί κινητήριο μοχλό για την τοπική οικονομία της περιοχής. Ας αφήσουμε λοιπόν τα let’s do it Greece 2018, όπου βγαίνουν οι εθελοντές και καθαρίζουν ακτές, πλατείες κλπ και ας κοιτάξετε σοβαρά το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί η ευρύτατη περιοχή του δρεπάνου.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ