Θεσπρωτία: Αποκλειστική συνέντευξη με τον νέο περιφερειακό σύμβουλο κ. Δημήτριο Τάτση

0

Κύριε Τάτση σας καλωσορίζουμε στο www.thesprotia24.gr και θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί τα θέματα της επικαιρότητας όσο και τοπικά θέματα. Μέτα την παραίτηση του κ. Βαγγελή ήσασταν ο δεύτερος κατά σειρά επιλαχών για τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, ωστόσο θα θέλαμε να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω και να μας πείτε  Τι σας είχε οδηγήσει  να επιλέξετε τον συνδυασμό του κυρίου Καχριμάνη; 

ΑΠ:Κατά αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στο thesprotia24.gr!

Όντως ήμουν ο δεύτερος επιλαχών για την θέση του περιφερειακού σύμβουλου από τον συνδυασμό του κ. Καχριμάνη στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στη Θεσπρωτία . Προσωπικά για εμένα είναι ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη που βρίσκομαι στο περιφερειακό συμβούλιο , έστω και με αυτόν τον τρόπο !!Με την ευκαιρία που μου δίνεται , θα ήθελα να ευχηθώ στον κ. Βαγγελή ότι καλύτερο και καλή τύχη σε ότι και αν κάνει στο μέλλον.

Τώρα όσο αφορά την ερώτηση σας για την επιλογή μου να είμαι υποψήφιος με τον με τον κ. Καχριμάνη,θα μπορούσα να απαριθμήσω χιλιάδες λόγους .Μιλάμε για έναν επιτυχημένο πολιτικό,για έναν άνθρωπο κεφάλαιο στην αυτοδιοίκηση του τόπου μας  , ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα για την περιφέρεια Ηπείρου και όχι μόνο. Επομένως σας ρωτώ εγώ ?? Και ποιος νέος , που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά δεν θα ήθελε να είναι υποψήφιος με τον Καχριμάνη;;Ειλικρινά δεν είναι ένας ή δυο λόγοι , αλλά συνδυασμός πολλών πραγμάτων.

Φυσικά αρκετοί νέοι άνθρωποι  σήμερα αποφεύγουν και απαξιώνουν την πολίτικη και τους πολιτικούς  , και όχι άδικα. Για το λόγο αυτό εγώ πιστεύω ότι όλο και περισσότερα νέα άτομα θα πρέπει να αρχίσουν να ασχολούνται και να συμμετέχουν ,διότι μόνο με συμμέτοχη στα κοινά μπορείς να αλλάξεις  πράγματα.

Η οικονομική κρίση, έχει φέρει σε απόγνωση όλους τους Έλληνες. Το ερώτημα είναι, η Περιφέρεια τι ρόλο μπορεί να παίξει εδώ και πως μπορεί να βοηθήσει να επιβιώσει, σε αυτή την δύσκολη εποχή ο κόσμος;

ΑΠ:Η Οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που ξεκίνησε τώρα  !!! Υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια , αλλά ειδικά αυτήν την περίοδο έχει φτάσει στο μέγιστο βαθμό της, και σας το λέω αυτό ως νέος άνθρωπος και νέος επαγγελματίας διότι είναι κάτι που το βιώνω από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας .

H περιφέρεια ηπείρου παίζει ήδη σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσει τον κόσμο , ώστε να επιβιώσει σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή που ζούμε σήμερα  .

Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ο περιφερειάρχης και το περιφερειακό συμβούλιο έχει βοηθήσει σε όλη την ήπειρο και σε όλους τους τομείς (υγεία, παιδεία , κτηνοτροφία ,αλιεία , αγροτική ανάπτυξη, τουρισμό , επενδύσεις , έργα υποδομής  και αλλά ) , με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει, και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί .

Κύριε Τάτση  Η κυβέρνηση  φέρνει  ένα νέο σχέδιο νομού για τον τρόπο διεξαγωγής των  αυτοδιοικητικών  εκλογών, το λεγόμενο σχέδιο “Κλεισθένης”, στο οποίο όπως γνωρίζετε η εκλογή για δήμους και περιφέρειες  θα γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής . Πιστεύετε ότι με το νέο σύστημα θα ωφεληθούν οι δήμοι και οι περιφέρειες;

 ΑΠ:Θεωρώ πως όχι,  κυβέρνηση Σύριζα – Ανεξάρτητοι . Έλληνες φέρνουν αυτό το σχέδιο νόμου με έναν και μόνο στόχο και σκοπό την ακυβερνησία σε περιφέρειες και δήμους της χώρας μας .

Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών και είναι αυτοί που δίνουν καθημερινά λύσεις στα τοπικά προβλήματα .

Άρα καλό θα  ήταν να ενισχυθεί η αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι της ,και όχι να διαλυθεί, ώστε να μπορούν να εργαστούν και να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πως οραματίζεστε την Ήπειρο κ. Τάτση ;

ΑΠ:Η Ήπειρος πάντα ήταν μια παραμελημένη περιφέρεια ειδικά στο οικονομικό κομμάτι , με αποτέλεσμα να έχει τους περισσότερους μετανάστες ανά την Ελλάδα .Σήμερα και με την οικονομική κρίση που βιώνουμε διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότεροι φεύγουν και πάλι για μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό .

Αρά αυτό το οποίο οραματίζομαι ή ακόμη καλύτερα αυτό που ονειρεύομαι είναι  η Ήπειρος να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική σε όλους τους τομείς , ειδικά στον τουρισμό αλλά και στην παράγωγη και την κτηνοτροφία  με αποτέλεσμα την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αν επομένως καταφέρουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο του μέσου Ηπειρώτη τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα .  Φυσικά εδώ πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι για το καλό μας θα πρέπει να παραμερίσουμε τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν και συντονισμένα να ακολουθήσουμε αυτόν τον στόχο.

Ως νέος άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική και ταυτόχρονα ως μηχανικός θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά πράγματα τα οποία οραματίζομαι για τον τόπο μου .

Όμως θα πω μόνο ένα για αρχή και ίσως στο μέλλον να μπορέσω να μιλήσω  για τα οράματα , τα όνειρα αλλά και τους στόχους μου .

Οραματίζομαι λοιπόν μια Ήπειρο , μια Θεσπρωτία, με την νεολαία της εδώ , και όχι κάπου στο εξωτερικό επειδή δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε κίνητρα αλλά και ευκαιρίες .

Σας ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ