Μπαράζ έλεγχων και μπλόκα από την ΕΛ.ΑΣ- Νέο κύμα μετανάστευσης σε όλη την Ήπειρο

0

Ένα ειδικό σχέδιο εφαρμόζει εδώ και μερικές μέρες η Αστυνομία στην ευρύτατη περιοχή της Ηπείρου προκείμενου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα μετανάστευσης που καταγράφεται στην περιοχή. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι να μην δημιουργηθεί καταυλισμός κοντά στα σύνορα με την Αλβανία καθώς και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπως είχε δημιουργηθεί πριν μερικά χρόνια στο λαδοχώρι. Ο αριθμός των παράνομων και μη μεταναστών, που φτάνει στην περιοχή είναι αυξημένος και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι περισσότεροι έρχονται από την Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η πλειοψηφία των μεταναστών κινείται με λεωφορεία, ενώ σε περίπτωση δράσης κυκλωμάτων η μεταφορά γίνεται με αυτοκίνητο και συνήθως τους αφήνουν σε κάποια ερημική περιοχή είτε κοντά στην παραλία είτε κοντά στα σύνορα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές και να αποφευχθεί ο κίνδυνος για μια νέα Ειδομένη, η αστυνομία εφαρμόζει, με απόλυτη επιτυχία μέχρι τώρα, ένα πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο.

Αυτό περιλαμβάνει μπλόκα σε καίρια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ώστε να ελέγχονται λεωφορεία αλλά και ΙΧ και συνεχείς περιπολίες και μπλόκα σε όλη την περιοχή της Ηπείρου.Στην παρούσα φάση η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη. Αν υπάρξουν μεγαλύτερες ροές τότε το σχέδιο θα επανεξεταστεί και ίσως αναπροσαρμοστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ