Εξι ταχύπλοα της Γαλλίας στο ναυτικό της Λιβύης για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης

0

Εξι ταχύπλοα στο Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης θα προμηθεύσει η Γαλλία, ώστε να συμβάλλει στις προσπάθειες με σκοπό την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, όπως γνωστοποίησε η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Le Monde.

Η Παρλί είχε ήδη αναφερθεί στην απόφαση αυτή του Παρισιού κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, τη 17η Φεβρουαρίου.

«Ανακοίνωσε την παραχώρηση στη Λιβύη έξι ταχύπλοων, τα οποία θα παραδοθούν από την άνοιξη», δήλωσε η Γιασμίν-Ευά Φαρές-Εμερί, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

Η Γαλλία θα αγοράσει τα ταχύπλοα, πλεούμενα με ημιάκαμπτο κύτος της γαλλικής βιομηχανίας Sillinger, και θα τα παραχωρήσει στη Λιβύη, διευκρινίστηκε από το Παρίσι.

«Η ενέργεια αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο της υποστήριξης της Γαλλίας στις προσπάθειες του λιβυκού ναυτικού να αγωνιστεί εναντίον της παράνομης μετανάστευσης», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Η Γαλλία έχει εξάλλου εμπλακεί άμεσα στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στη Μεσόγειο από τις ακτές της Λιβύης και άλλων χωρών, καθώς συμμετέχει στη ναυτική επιχείρηση Σοφία της ΕΕ και στην αποστολή του Frontex.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here