Αιφνίδιος θάνατος 20χρονης στα Ιωάννινα: Θρίλερ δίχως τέλος με την 20χρονη φοιτήτρια από τη Χίο που «έφυγε» από ανακοπή ύστερα από μια αμυγδαλίτιδα που έπαθε και οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο.
Επί εννέα ημέρες έμεινε μέσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων η 20χρονη φοιτήτρια με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας.
Υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση.
PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==
Οι γιατροί, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης κοπέλας, τους είχαν δώσει την εικόνα μίας ιογενής πάθησης που θα έκανε τον κύκλο της.
Επιπλοκές οξείας αμυγδαλίτιδας και ερωτήματα από τη νεκροψία
Η νεκροψία επιβεβαίωσε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα ωστόσο αναπάντητα μένουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το πώς κατέρρευσε ο οργανισμός της φοιτήτριας και τελικά κατέληξε.
Θα χρειαστεί, δηλαδή, η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων ενώ μείζονος σημασίας αναμένεται να είναι και η μελέτη του ιατρικού φακέλου της άτυχης κοπέλας.
Σημειώνεται, πως η νεκροψία – νεκροτομή έγινε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την συμμετοχή και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο τεχνικός σύμβουλος ο οποίος έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από την νεκροτομή, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων με αποτέλεσμα το θάνατο της 20χρονης.
Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από εκεί θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί».
Σε 6 μήνες η πλήρης εικόνα για τον αιφνίδιο θάνατο της 20χρονης
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε 6 μήνες περίπου.
Στη φάση αυτή, δεν μπορούν να απαντηθούν μείζονα ερωτήματα όπως αν υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της 20χρονης ή δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς από το νοσοκομείο.
«Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους, όταν ακούν ότι δεν είναι καλά»
Ο Μανώλης Μερεός, πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας, μιλώντας στο MEGA αναρωτήθηκε τι ήταν που πήγε τόσο στραβά με το παιδί του:
«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα. Για αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;».
Ο πατέρας της 20χρονης ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς τους κόρης του, αλλά δεν ήταν πολύ εύκολη αυτή.
Μάλιστα, ο κ. Μερέος είπε ότι κάποια στιγμή τους είχαν χαρακτηρίσει ενοχλητικούς, γιατί καλούσαν τακτικά στο νοσοκομείο.
Στην συνέχεια ο πατέρας σημείωσε ότι ο πρώτος ιατροδικαστής διέγνωσε ότι η 20χρονη φοιτήτρια «έφυγε» από την αμυγδαλίτιδα, αλλά τόνισε ότι θα πάρει χρόνο ώστε να μάθουν με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου της κόρης τους.
Καταλήγοντας ο πατέρας της 20χρονης συγκλόνισε, λέγοντας τα εξής:
«Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους, όταν ακούν ότι δεν είναι καλά. Να τρέχουν κοντά τους, γιατί εμένα με ξεγέλασαν και μου έλεγαν ότι το παιδί μου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αυτή είναι η συμβουλή μου, αυτό έχω καταλάβει από όλη αυτή την τραγωδία».
πηγη