ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝίκος Παππάς για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Χτίζουμε την Παράταξη της...

Νίκος Παππάς για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Χτίζουμε την Παράταξη της Νίκης

Το δικό του μήνυμα ενόψει των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έστειλε ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς με αναρτήσεις του στα social media.

Στην πρώτη του ανάρτηση ο Νίκος Παππάς χρησιμοποιεί απόσπασμα από συνέντευξή του στην οποία απαντάει στο ερώτημα γιατί κάποιος να τον ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω δει ανθρώπους να συμφωνούν με αυτά που λέω και άλλους να διαφωνούν. Δεν έχω δει όμως κανέναν άνθρωπο, αυτό το διάστημα, που να μην κατάλαβε αυτά τα οποία λέω. Θεωρώ λοιπόν ότι έχουμε σαφές στίγμα», αναφέρει αρχικά ο Νίκος Παππάς.

«Λέω ότι η παράταξή μας πρέπει να εκτείνεται από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Να επανασυνδεθεί με τους ανθρώπους της κεντροαριστεράς και τους προοδευτικούς πολίτες. Να ανακτήσει τη σύνδεσή της με τη μεσαία τάξη και να γίνει η πιο δημοκρατική παράταξη, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της, στην Ευρώπη», προσθέτει.

Δείτε την απάντηση του Νίκου Παππά

Σε δεύτερη ανάρτηση του στα social media ο Νίκος Παππάς δηλώνει έτοιμος να αναλάβει «την ευθύνη αναμέτρησης με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

«Ζητάμε εντολή αναμέτρησης με τους μηχανισμούς κερδοσκοπίας, που παράγουν ανισότητες, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Ξέρουμε να νικάμε. Το κάναμε και το 2015. Έχω και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να οργανώσουμε την πολιτική μάχη. Αύριο χτίζουμε την παράταξη. Ανοίγουμε τον δρόμο για τη νίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα στέλνει μήνυμα ενότητας σημειώνοντας πως κρατήθηκε από όλους τους υποψηφίους «ένα επίπεδο πολιτισμένης αντιπαράθεσης», ωστόσο προσθέτει πως έπρεπε να γίνουν «περισσότερα για να είναι πιο διαφανής η πολιτική συζήτηση πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα πρέπει, επίσης, να σταματήσουν αμέσως υπονοούμενα για διασπάσεις, διαγραφές και αποχωρήσεις».

«Επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα που αποτυπώσαμε από το 2019. Είμαστε η αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Η πλουραλιστική ταυτότητά μας πάει από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Δε θα κάνουμε τη χάρη στους πολιτικούς μας αντιπάλους να αυτοπεριοριστούμε και να αναδιπλωθούμε», προσθέτει.

«Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη αναμέτρησης με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη»

Ο Νίκος Παππάς

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Χτίζουμε την Παράταξη της Νίκης

Εκλογή ηγεσίας, λοιπόν. Έφτασε μια ιστορική στιγμή για την παράταξή μας. Αύριο πάμε στις κάλπες. Εκλέγουμε νέα ηγεσία, μετά από 15 χρόνια προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα. Η απευθείας εκλογή ηγεσίας από τη βάση αποφασίστηκε στο συνέδριο του 2022 σε μια διαδικασία που είχε ένταση και ισχυρές διαφωνίες.

Είναι, όμως, μία απόφαση δικαιωμένη. Ο κόσμος της παράταξης συγκεντρώνεται, συζητά, προβληματίζεται και αποφασίζει. Η παράταξη ανασυγκροτείται μέσα από αυτή τη διαδικασία συμμετοχής.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιους για το γεγονός ότι κρατήθηκε από όλους ένα επίπεδο πολιτισμένης αντιπαράθεσης. Είναι εμφανείς οι μεταξύ μας διαφορετικές προσεγγίσεις.
Θα έπρεπε όλοι μαζί να κάνουμε περισσότερα για να είναι πιο διαφανής η πολιτική συζήτηση πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα πρέπει, επίσης, να σταματήσουν αμέσως υπονοούμενα για διασπάσεις, διαγραφές και αποχωρήσεις.

Η συμμετοχική διαδικασία μάς ενοποιεί και μας δεσμεύει όλους. Κάναμε ένα πρώτο δειλό και, δυστυχώς, ανολοκλήρωτο βήμα για τον μετασχηματισμό του κόμματος. Τον μετασχηματισμό πρέπει να τον ολοκληρώσουμε. Να μην κοντοσταθούμε άλλο. Ούτε να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Αποδείχτηκε ότι η παράταξη είχε ανάγκη ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής.
Αυτή την ανάγκη υπηρετεί και η προσωπική μου υποψηφιότητα ως συλλογική προσπάθεια. Έχουμε καθαρό προσανατολισμό.

Επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα που αποτυπώσαμε από το 2019. Είμαστε η αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Η πλουραλιστική ταυτότητά μας πάει από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Δε θα κάνουμε τη χάρη στους πολιτικούς μας αντιπάλους να αυτοπεριοριστούμε και να αναδιπλωθούμε.

Έχουμε βαθιά συνείδηση ότι πολιτικές που μας επέβαλαν, πλήγωσαν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες. Το παραδεχόμαστε δημόσια και ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανασύνδεσης με τη νεολαία, τους μισθωτούς και, κυρίως, τη μεσαία τάξη.

Είμαστε δύναμη πατριωτική και διεθνιστική. Υπερασπιζόμαστε την ιστορία μας και τη συμβολή μας στους μεγάλους πατριωτικούς αγώνες, στους αγώνες για τη δημοκρατία.
Υπερασπιζόμαστε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής μας 2015 – 2019.

Δε θα συναινέσουμε, δε θα επιτρέψουμε την αποδόμησή της από τις παρασκηνιακές συμφωνίες του κ. Μητσοτάκη και της ιδιωτικής του εξωτερικής πολιτικής.
Μέσα από τη διαδικασία συμμετοχής ξεπερνάμε και τις οργανωτικές μας αδυναμίες.

Υπερβαίνουμε τις λειτουργίες κλειστών δομών που κατέστειλαν τη συλλογική βούληση των μελών. Δεν θα υπάρχουν κλειστές πόρτες. Δεν θα είμαστε κόμμα «στρείδι».
Ούτε, όμως, θα γίνουμε κόμμα «χυλός», του οποίου η ηγεσία δεν λογοδοτεί πουθενά.

Το κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής μάς κάνει κόμμα των μελών. Τα μέλη θα αποφασίζουν για την τακτική, τη στρατηγική, τα ψηφοδέλτια, τα μεγάλα ζητήματα της εποχής αλλά και για την ηγεσία. Θα ελέγχουν τα εκλεγμένα όργανα στην εφαρμογή των αποφάσεων.

Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη αναμέτρησης με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Ζητάμε εντολή αναμέτρησης με τους μηχανισμούς κερδοσκοπίας, που παράγουν ανισότητες, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Ξέρουμε να νικάμε. Το κάναμε και το 2015. Έχω και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να οργανώσουμε την πολιτική μάχη. Αύριο χτίζουμε την παράταξη.

Ανοίγουμε τον δρόμο για τη νίκη».


Οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

New York Times: Τι αποκαλύπτει η εξαφάνιση του υπ’ αριθμόν 1 άνδρα του Κινεζικού Στρατού

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή Άρθρα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com