ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠιλοτικές οι αποφάσεις για την επαναφορά των συντάξεων των δικαστών λέει το...

Πιλοτικές οι αποφάσεις για την επαναφορά των συντάξεων των δικαστών λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το γεγονός ότι οι αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Ολομέλεια του για το ζήτημα της επαναφοράς των συντάξεων των δικαστών στα επίπεδα προ του 2012 είναι πιλοτικές γνωστοποιεί σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο σε ανακοίνωση του.

Μάλιστα, διευκρινίζει ότι «με τις πιλοτικές δίκες ως οι ανωτέρω επιλύονται ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που έχουν συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων και όχι διαφορές που αφορούν ειδικώς τον συγκεκριμένο διάδικο, το δικόγραφο του οποίου, φέροντας τα εν λόγω χαρακτηριστικά, έδωσε απλώς λαβή για την επίλυση των εν λόγω ζητημάτων».

Υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες δικαστές, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περίπου 450, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο και οι αποφάσεις αυτές καταλαμβάνουν και τις δικές τους πρόσφυγες.

Οι αποφάσεις του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου ακολούθησαν όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τις αποφάσεις του Μισθοδικείου. «Σε υποθέσεις συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών, το Ελεγκτικό Συνέδριο υποχρεούται κατά το Σύνταγμα να σέβεται τις επί νομικών ζητημάτων κρίσεις του ειδικού Δικαστηρίου, που έχει τη σχετική πρωτογενή εκ του Συντάγματος δικαιοδοσία.

Μη νόμιμη και ακυρωτέα η σιωπηρή άρνηση της συνταξιοδοτικής Διοίκησης για επανακανονισμό της σύνταξης δικαστικού λειτουργού, αφού αυτή όφειλε να υπολογίσει τη σύνταξή του μη εφαρμόζοντας τις κριθείσες αρμοδίως ως αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, αλλά τις προϊσχύσασες αυτών.

Εφαρμοστέες για τον κανονισμό της σύνταξης των δικαστικών λειτουργών εκκαλούντος είναι οι προϊσχύσασες του ν. 4387/2016 διατάξεις, ενώ το καταβλητέο ποσό της σύνταξής τους υπόκειται μόνο στις περικοπές και τις κρατήσεις που δεν αντίκεινται σε υπερνομοθετικής ισχύος κανόνες, σύμφωνα με όσα έχουν κριθεί από το εν λόγω ειδικό Δικαστήριο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.»

Οι τρεις πιλοτικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Ολομέλεια έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

To άρθρο Πιλοτικές οι αποφάσεις για την επαναφορά των συντάξεων των δικαστών λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή Άρθρα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com