Μαραβέλιας: «Τους λιώναμε όλους στο Χαριλάου και κόντρα στο κατεστημένο»

0

Ο Άρης υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι της Τούμπας, στερώντας από τον δικέφαλο τη δυνατότητα να κάνει το απόλυτο στην έδρα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ετσι ο «Θεός του πολέμου» παραμένει η μόνη ομάδα στην Θεσσαλονίκη που έχει κάνει το απόλυτο των νικών στην έδρα του και συγκεκριμένα τη σεζόν 1978-79 όταν είχε κάνει το απίστευτο 17Χ17.

Ο τότε γενικός αρχηγός της ομάδας Κυριάκος Μαραβέλιας θυμάται εκείνες τις εποχές, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο Yellow Radio 92,8.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Άρη που είχε το απόλυτο των 17 νικών σε 17 αγώνες:

Δεν μπορούσε να έρθει καμιά ομάδα. Ερχόντουσαν και φοβόντουσαν. Σήμερα λένε πως οι φίλαθλοι βοηθάνε την ομάδα. Την βοηθάνε, αλλά η ομάδα βοηθιέται μονάχα από τους ποδοσφαιριστές και από τους παράγοντες. Αν έχεις καλή ομάδα, όλοι υποκύπτουν πάνω σου. Σήμερα ο Άρης ψωνίζει από ‘δω κι από ‘κει. Δεν φτιάχνονται οι ομάδες έτσι. Δεν υπάρχει σωστή αξιοποίηση, δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Δεν γίνεται τα τελευταία χρόνια να κάνουν 190 μεταγραφές.

Για την χρονιά που ο Άρης – άδικα – δεν πήρε το πρωτάθλημα

Ήταν μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία αφενός δεν πήρε το πρωτάθλημα, αφετέρου έπαιζε και με τους διαιτητές – με κόντρα την διαιτησία. Δηλαδή ορισμένες φορές, ήταν εξοργιστικά τα πράγματα. Αλλά, παρόλα αυτά, η ομάδα ήταν τόσο μεγάλη που.. ”έλιωνε” και τα σίδερα, ”έλιωναν” όλα τα παιχνίδια. Το (τότε) 1-0 με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν τίποτε. Αναπνοή δεν πήραν εκείνη την μέρα. Εκείνη τη χρονιά δυστυχώς αρρώστησε ο πρόεδρος και το μόνο που κάνανε ήτανε να διαλύσουν την ομάδα, τίποτε άλλο δεν προσέφεραν. Εκείνη η ομάδα θα ήταν τουλάχιστον 4-5 χρόνια πρωταθλητές. Πήγαμε πολύ μπροστά στο μπάσκετ, φέραμε πολλούς φιλάθλους λόγω του μπάσκετ αλλά μείναμε πίσω στο ποδόσφαιρο. Όλα ήταν, όμως, κομμάτι της οικογένειας.

Για την διαιτησία που ευνοεί τον ΠΑΟΚ:

Έτσι είναι. Τα πράγματα τώρα μου θυμίζουν τις εποχές άλλων μεγάλων παραγόντων της εποχής, όπως με Βαρδινογιάννη κ.α. Ο Άρης παρόλα αυτά «πάλευε» με όλους.

Για τον φετινό στόχο του Άρη – την επιστροφή στην Ευρώπη:

Πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθεί ένας «κορμός». Αυτοί που διοικούν τον Άρη σήμερα, να βάλουν τα πράγματα κάτω, να σκεφτούν τι ακριβώς θέλει η ομάδα. Να φροντίσουν να μην αλλάζουν κάθε λίγο τους προπονητές και από ‘κει και ύστερα η ομάδα θα πάει μπροστά. Διότι έχει όλα τα στοιχεία για να πάει μπροστά. Και να μη φοβούνται. Την ομάδα δεν την κάνει μόνο το χρήμα. Είναι μεν βασική προϋπόθεση αλλά δεν είναι αυτή που εξασφαλίζει την μεγάλη ομάδα. Η μεγάλη ομάδα γίνεται με καλούς παίκτες και καλή διοίκηση. Η διαχείριση είναι αυτή που κανονίζει την κατάσταση.


to10.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here