Θετικός ο Μακρόν στην μείωση της φορολογίας μετά τα «Κίτρινα Γιλέκα»

0


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Christophe Ena/Pool via REUTERS

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «βλέπει θετικά» μία μείωση της φορολογίας μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», που ανατάραξαν την πολιτική σκηνή της χώρας και έπληξαν την δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου.

Ο 41χρονος ηγέτης έχει ξεκινήσει μία σειρά από ντιμπέιτ σε όλη τη χώρα, αποσκοπώντας στην επανασύνδεση με την εκλογική του βάση μετά τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».

«Στην προεκλογική μου καμπάνια το 2017 είχα δεσμευθεί ότι θα μειώσω την φορολογία, αυτό θα είναι μέρος των σημαντικών μακροοικονομικών προτάσεων που θα βγουν από αυτό το ντιμπέιτ», δήλωσε ο Μακρόν σε ένα από τα ντιμπέιτ που διεξήχθη στην ανατολική Γαλλία.

«Θα έπρεπε να κάνουμε πιο γρήγορα αυτή τη μείωση, ακόμα και αν σημαίνει μείωση των δαπανών; Θα έπρεπε η μείωση της φορολογίας να είναι η προτεραιότητα μαζί με την απλοποίηση του συστήματος; Είμαι ανοικτός σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα και είμαι θετικός προς το να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here